Lahko postanete močnejši in nenavadno s šokiranjem svojega telesa, glede na osebnega trenerja

Anonim

Pravijo, da je rutina glavni krivec za napredek. No, isto velja za vaš fitnes potovanje. Naredite nekaj dovolj časa in vaše telo se bo odločilo za elemente.

V svetu gimnastičkov to pomeni, da vas pusti z nepotrebnim časom, energijo in denarjem skupaj z majhnimi rezultati, ki se kažejo na koncu. Dobičkov ni treba biti tako težko.

Danes govorimo o tem, da moramo telo udariti, da dosežemo resnično moč, medtem ko se nagnemo - intenzivnost intervalnega treninga (HIIT).

Strokovnjaki pravijo, da mora biti program HIIT del vašega programa, če želite, da se ustrezno prilegajo in ne le pustite. Pomagati nam s trdimi dejstvi je osebni trener Sam Wood iz 28 Sam Wooda, moškega, ki se ponaša s sedemnajstletnimi izkušnjami v igri v fitnesu.

Zakaj moraš šokirati svoje telo za dobičke

Kratek odgovor: telo je pametno in deluje hitro, kar se dogaja hitro in se prilagaja.

Dokazana teorija je, da če ne šokirate telesa in ustvarite odgovora, ne bo nobenih prilagoditev (napredek, dobički itd.). HIIT zagotavlja tudi hitrejši metabolni učinek tudi po zaključku vadbe in to je dobra stvar.

"Če gredo na run ali sprehod ali jog, boste imeli povišano metabolizem, medtem ko delaš to vadbo."

"Ker ste vadba stanja v stanju dinamičnega ravnovesja, se relativno hitro po zaključku vašega srčnega utripa vrne nazaj in tudi vaša hitrost presnove. To samo pomeni, da pišete kalorije in maščobe v običajnem stanju, medtem ko če se usposabljate za visoko intenzivnost, ste res zunaj vašega območja udobja in ima prenosni pospešeni metabolni učinek. "

Wood pravi, da če zjutraj opravite vadbo HIIT, boste imeli povišano stopnjo presnove za večino, če ne cel dan. To je v nasprotju z vožnjo ali sprehodom, kjer se metabolizem vašega telesa hitro vrne v stanje dinamičnega ravnovesja.

Ali to pomeni, da je jogging neuporabna?

V skladu z Woodom so še vedno na tem svetu na voljo nizke intenzivnosti.

"Živimo v tem hitro tempu svet, kjer ljudje želijo bang za svoj denar. HIIT vam bo dal boljši udarec za svoj denar. "

Kaj morate upoštevati, čeprav je težko, da ste pripravljeni potiskati svoje telo, da vidijo rezultate v določenem časovnem okviru. Redno potiskanje iz vašega območja udobja zahteva duševno sposobnost in fizično sposobnost, ki jo mnogi nimajo.

"Morate biti dovolj trpežni, da dejavnost HIIT ne škoduje tebi ali slabšemu položaju, " je pojasnil Wood.

"HIIT prestraši ljudi, ker ljudje mislijo, da je za super fit ljudi, buff, pokrito z mišicami, usposabljanje, kot je ta."

Trening z visoko intenzivnostjo bi moral biti v odnosu do vas. Še pomembneje je, da je vaša visoka intenzivnost drugačna od druge intenzivnosti in to je točka, ki jo je treba sprejeti.

"Visoka intenziteta ne sme biti velikega vpliva"

Tukaj so predlogi Wooda za osnovno sejo HIIT:

  • Sprints
  • gorski plezalci
  • Vojaški nadstreški
  • Bike z naraščajočimi intervali
  • Burpees
  • Squat skoki
  • Bitne vrvi

Ključnega pomena za uspešno intervalno usposabljanje z visoko intenzivnostjo je, da ga spremljamo s kratkim okrevanjem. Ko začenjate, je pomembno, da se HIIT ne goljufate na veliko skokov in težkih pristankov.

"Gre za več mišic, ki jih delate v enem gibanju. Večje mišične skupine ustvarjajo več krvnega pretoka, kar pomeni, da srčni utrip postane višji - večja intenzivnost je enaka večji dobi za vaš denar.

"Boste dobili več koristi od burpee, čuden skok ali push-up v nekaj drugega več kot bicep curl, ki je dokaj izoliran."

"Pomembno je, da vadite zgornji del telesa, spodnje telo in jedro."

S kardio perspektive, Wood priporoča uporabo koncepta 2 vlečnega ali gonilnega kolesa. Ti stroji bodo dobili vaše zgornje in spodnje telo, ki trdo delajo skupaj.

HIIT Strength Training: Getting It Right

Vedno ga vidite v telovadnici in pogosto vas sprašuje. Kako veste, da ste dovolj težki ali ogrozili vašo obliko?

"Izraz v teži, ki ga morate vedeti, je progresivno preobremenitev, " pravi Wood.

"Postopno preobremenjujete mišice, da ustvarite prilagoditev. Kako veste, če ste na pravem območju ali utežni kategoriji, temelji na tej točki - dobro obliko s celotnim obsegom gibanja, pri katerem ponavadi dosežete steno. "

Pri usposabljanju za moč:

  • V steni je v 3-5 vrstah repov

Pri treningu mišične hipertrofije ali rasti:

  • V steno je v redu od 10 do 20 ponovitev, odvisno od vaje

Pri usposabljanju za vzdržljivost:

  • Želite doseči steno pri 30 - 40 ponovitvah (push-up ali telesno utežene vaje)

Wood pravi, da če imate pravo doslednost in intenzivnost, lahko dosežete neverjetne rezultate v manj kot 30 minutah na dan.

"Če gremo telovadbo dvakrat na teden, jih naredite daljše. Če ste oseba s 4, 5 ali 6-krat na teden, lahko dosežete odlične rezultate, če se potisnete v manj kot 30 minut na dan.

Kot vedno te prakse delajo le z dobro prehrano. Če to ne bo, bo vse vaše trdo delo zanikalo.

Ali bi potrebovali HIIT vsak dan?

Kratek odgovor je, da je odvisno od tega, kaj poskušate doseči.

"Če poskušate dati veliko mišic, usposabljanje HIIT tega ne bo storilo, " pravi Wood.

"Trening HIIT-a je odličen za ohranjanje močne, vitke in vzdržljive mišične mase, hkrati pa je odlična za kardio fitnes."

"Ampak, če ste mršavi fant, ki želi dati 20kg mišic, boste še vedno morali opravljati svoje težje serije teže, dokler ne pridete na tisto točko, kjer vaše telo najde sladko točko, do katere koli vitke mišično tkivo, ki jo lahko vzdržujete. "

Tako je bistvo koncepta preprosto. Če ste vsakdanji fant, ki samo želi, da bi bil nekoliko močnejši, nekoliko bolj vitka in tanjša, potem je usposabljanje HIIT prava izbira.

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi