Zakaj bo ženska James Bond sprožil franšizo 007 v tla

Anonim

"Bond. Jane Bond. "

Sliši se malo naff, ali ne? To se ponavadi zgodi, ko igrate igro ponarejenega, namesto da ustvarite v Hollywoodu. In danes moramo obravnavati to zamegljeno idejo, ki se nanaša na enega najbolj priljubljenih filmskih vohunov na svetu.

"Zakaj bi ženska postala nekako neumno?" - Rosamund Pike

Skozi leta je vedno več hrupa za žensko 007, ki je končno potiska na ta svet. Tovrst je bil pomen spletnega gibanja, ki ga je ob podpori Idrisa Elbe privlačila tudi interes talentov, kot so Gillian Anderson, Priyanka Chopra in Emilia Clarke.

Z vsem spoštovanjem morajo ti zabavljači zaustaviti in se naučiti izvornega gradiva, preden se slepo pridružijo feministični linčini.

Badass ženske vodi pri velikih proračunskih akcijskih flicks je kul, vendar ne zgolj pahljaš tradicijo in bistvene vrednote, ki so več kot pol stoletja, da bi se hitro vrnili. Kaj pa doba ženske krepitve? No, če vaša zamisel o ženskih pooblastilih sledi po stopinjah ženske s pištolo, ki ima slabo navado za pitje in igranje iger na srečo, je ta pogovor končan. To ne daje pooblastil, to je samo lenopisno pisanje producentov, ki želijo denar na podlagi trenda, s pomočjo obstoječe formule, ki je bila dokazana v blagajni.

"Zakaj ne ustvarite svoje zgodbe in ne skočite na ramena in se primerjate z vsemi ostalimi moškimi predhodniki?" - Rachel Weisz

V nedavnem intervjuju z The Telegraphom, nagrado Oskarja Award Rachel Weisz in dejansko ženo Daniel Craig, je zapisal naravnost.

"(Ian Fleming) je veliko časa posvetil pisanju tega posebnega značaja, ki je zlasti moški in se nanaša na določen način za ženske."

"Zakaj ne ustvarite svoje zgodbe in ne skočite na ramena in se primerjate z vsemi ostalimi moškimi predhodniki? Ženske so res zanimive in zanimive in bi morale dobiti svoje zgodbe. "

Weisz ni edini hollywoodski ženski glas, ki je prišel v nasprotju z idejo. Gone Girl Rosamund Pike je v intervjuju z Uproxxom nedavno pojasnila, da je pojem ženske 007 poceni poteza v boju za postavljanje žensk v vodilne vloge.

"James Bond je lik, ki ga je Ian Fleming ustvaril. Seveda je blagovna znamka postala večja in ne glede, vendar vzemite eno od Bond Girls in ji dajte svojo zgodbo. Mislim, da je lik James Bonda moški. "

"Če bi imela tak značaj v povsem neodvisni seriji, zakaj naj bi ženska nekako dobila neurejene sekunde?"

"Zakaj bi morala nekoč biti moški in zdaj jo mora igrati ženska? Zakaj ne bi naredila ženskega agenta v svojem imenu? "

Pike dodaja, da bi zamenjava spola 007 dejansko "popolnoma podcenila žensko".

In tu je težava. Ko se Hollywood odloči ustvariti kopijo filma, ki naj bi zagovarjal novo obdobje v enakosti, dejansko na koncu ustvarijo velik parni kup turd. Dokaz je v filmih, ki so se v zadnjih dveh letih pojavljali z vsemi ženskimi glasovi, ki so jih nekoč vodili moški igralci.

Razstavni prostor A, priklopnik za najnovejši ponovni zagon Ghostbusters .

Razstavni prostor B, priklopnik za Ocean's 8, reboot 2001 Ocean's Eleven, ki je bolj podoben Sex & the City 3 .

Spolno pristransko ali ne, nova imena industrije pri ponovnem zagonu preprosto ne zmanjšate in če potrebujete nedavni dokaz o tem, samo poglejte Baywatch leta 2017, v katerem so igrali The Rock, Zac Efron in Alexandra Daddario. Vse samodejno imenovane lastnosti, a film pa ima le 18-odstotni rating za Rotten Tomatoes z naključno vrnitvijo v blagajni.

Če bi producenti Jamesa Bonda želeli, da bi v igro zložili močan ženski lik, potem je to potrebno storiti na svojem položaju. Sigourney Weaver v ALIENS je pionir in Uma Thurman v Kill Bill dobesedno je ubil, tako kot Chloë Grace Moretz v Kick-Ass in Charlize Theron v Atomski Blondi .

Prihodnost 007 in zaslona enakosti še vedno ima nekaj upanja, čeprav - samo na bolj subtilne načine, ki so prepričani, da plačujejo resnične dividende.

Lansko leto je producentka Jamesa Bonda Barbara Broccoli potrdila Hollywood Reporterju, da je Eon Productions sklenil dogovor z IM Global in Paramountom, da prilagodi vohunski roman Marku Burnellu, The Rhythm Section. Blake Lively bo vodil v tej vohunski akcijski trilerju, filmu, ki ga je Broccoli v zadnjih sedmih letih poskušal zeleno osvetliti s studii.

Zdi se že obetavne in če je karkoli kot najvišji trud, ki ga je Charlize Theron postavila v svojem vohunskem trilerju (glej zgoraj), lahko pričakujete, da bo manj spor in veliko več spoštovanja.

Ne dovolite ženski Jamesu Bondu, da ne gre za seksizem, temveč o izdelavi filmov, ki niso sranje.

Zanimivi Članki

Dwyane Wade vam pokaže, kako zvišati Fanny Pack z $ 44,000 Rolex

8 Cool & Affordable Slimline Ure

12 najbolj elegantnih slavnih moških v tednu [17.07.15]

30 načinov Rock Redhead & Ginger Furuške navdiha