Preizkušeni in testirani, To so najboljši moški kolonj, parfum in dišave

Anonim

To je moški kolonjski čas, baby. Zdaj, ko smo že v leto, smo pripravljeni na novo okrepitev najboljših vonjav za moške. Letošnja izbira temelji na vrsti najboljših moških kolonjskih in unisex dišav, ki smo jih osebno preizkusili in testirali.

Boste našli Valentino, Burberry, Histoires de Parfums, Creed, Comme des Garcons, Jo Malone, Maison Martin Margiela, Le Labo, Bottega Veneta in nekaj bolj nejasnih dišav iz parfumerij po vsem svetu.

Od orientalskega do pikantnega, lesenega in delujočega dišečega moškega kolonjskega čolna, smo vas pokrili z nekaj krogelnimi kroglicami in nekaterimi najbolj znamenitimi moškimi kolonjami, ki obstajajo.

Kratka zgodovina o moškem Kölnu

Nekoč so bili prijetni napitki nujno potrebni. Nekdo je nenehno napadel neprijeten vonj dima, gnila hrano in odprla kanalizacijo. In to je bilo samo ljudje - si predstavljam, kako so dejanske vonjave imele vonj.

Že dolgo, preden je sodobna parfumerija začela konec 19. stoletja, so parfumi obstajali v nekaterih najzgodnejših človeških civilizacijah. Umetnost ustvarjanja vonjev se je začela v starodavnih Mesopotamiji in Egiptu, nato pa so jo še dodatno izboljšali Rimljani in Perzijci.

Poznavanje parfumerij je prišlo v Evropo že v 14. stoletju, deloma zaradi razvoja na Bližnjem vzhodu. Islamske kulture so izpopolnile pridobivanje dišav s parno destilacijo in v industriji predstavile nove surovine. S tem so bili dišave pripravljeni na zahod.

Današnje kolonije ne opravljajo tako čisto praktičnega namena, ampak služijo bolj zanimivemu: pomagajo vam, da ste srečni. Spravite pravi vonj s pravim moškim in se zgodi nekakšna čarovnija. Če ne veste, o čem govorimo, še niste spoznali The One (vonj, to je).

Moški kolonske nasvete

Najboljša moška kolonjska ženska mora biti skrbno povezana s posebnimi situacijami in priložnostmi, v katerih se bodo nosile. Zavodljivi temni, tobačni in lesni vonj ustrezajo večernim prireditvam, medtem ko sveženj ali citrusni dišave delujejo bolje za vsakodnevno obleko in pisarno.

Zadnja stvar, ki jo želite storiti, je znana kot fant "preveč moški kolonjski" na delovnem mestu, zato izberite ustrezno in se zmerno uporablja.

Večino najboljših moških kolonj in dišav lahko kupite na spletu, vendar priporočamo, da jih najprej poskusite najprej prodajati. Spray nekaj v trgovini, nato pa pojdite na sprehod in videli, kako diši po 15 minutah. Večina moških kolognov pri vseh oddaje drugače. Vaša koža in feromoni reagirajo z napitkom, da prilagodite vonj, kar pomeni, da vam ni treba spustiti več tisoč na po meri kologno, da bi dobili nekaj posebnega.

Nasveti strokovnjakov

Briony Wright, OdeLab.com

"Izbira nove dišave mora biti zabavni čas, vendar ima nagnjenost k prevladi.

Do trenutka, ko ste vzorčili četrto povprečno dišavo v veliki veleblagovnici, boste verjetno imeli vonj po vonju, zato je boljši kraj za začetek manjši butik, specializiran za manj linij, ki so naredile nekaj dela na tleh za vas.

Odločite se, ali ste po nečem svežem in lahkem ali težjem vonju in se držite te kategorije. Potem šele začeti pršenje. Ne pozabite, da bo kakšna aftershave nekoliko diši na koži, kako priti na kartonski vonj, zato poskrbite, da boste preizkusili svoje najljubše.

Lepo je, da v končni fazi najdemo zbirko z vonjem iz vsake kategorije vonjav, na primer: citrus, drvenega, cvetnega, pikantnega in morskega - na ta način ste pokriti ne glede na razpoloženje ali priložnost.

Samantha Taylor's Top Picks, The Powder Room

Osem in Bob
Zgodba te dišave je skoraj tako dobra kot vonj. Ali je fascinantna zgodba o srečanju Albert Fouquet in JFK resnična ali ne, je dišava brezčasna klasika v kolonjskem slogu.

Serpentine Comme de Garcon
Comme de Garcon zelo čudno. Serpentine ni samo posnetek londonskega parka, temveč tudi London, vključno z notami asfalta in trave. Naredi zeleno dišavo s temnim srcem.

Colonia Leather Eau de Cologne Concentrée
Aqua di Parma Colonia je dišavna garderoba, ki jo mora vsak lastnik imeti. Ta najnovejša inkarnacija prevzame prefinjeno svežino Colonia in jo združuje s toploto usnja in lesa. Slastno. Lepo se uporabljajte pozimi.

Dries Van Notten za Frederic Malle
Intimen samoportret, ki odraža elemente oblikovanja Dries, ta vonj je okrašen vonj, ki ostane blizu kože. Na dotik vanile slavi gozd in začimbe.

Santal Majuscule, Serge Lutens
Santal Majuscule je poklon sandalwoodu, kremastem in smokeyju z okusom kakava. To je popolna zimska aftershave, da se oblečete okrog vas na hladno noč.

Blue Encens Comme de Garcon
Všeč mi je ta vonj, ga razvrstim kot moški garderobni moški. Pikantno kadilo s kruhom aromatične artemesije, Blue Encens je idealno za poslovno srečanje ali datum kosila.

1/30

Maison Margiela Replica Jazz Club

Specifičnost tega posebnega vonja, imenovanega Replica Jazz Club, ponovno ustvarja bistvo skrivnega Brooklyn Jazz Cluba - balzamičnega baznega vonja mošusa, vanilije, tonke, vetivera in tobačnih listov, ki skupaj zbujajo poznan, a pozabljen trenutek. Če potopite globoko v usnjen fotelj s koktajlom, medtem ko zoniranje na sladke melodije zvonca zveni kot tvoja noč, potem je to vaš tip vonja.
To dišavo smo vzeli v Milano in je odlična mešanica lesa, viskija in usnja z vedno tako rahlim sladkim robom. Pričakujte opombe, kot so Pink Pepper, Primofiore Lemon, Neroli Oil, Rum Absolute, Clary Sage Oil, Java Vetiver Oil, Absolute Tobacco Leaf, Vanilla Bean in Styrax Resin.

BUY

2/30

Eight & Bob Original

Ta vzorec je postal JFK-ov podpis. Ima note jantarja in lesa. Preprosto neverjetno dišavo.

BUY

3/30

TOM FORD Noir Extreme

Tom Ford Noir ponuja moškim s popolnim telesnim vonjem moškim z bogatimi notami, vključno z italijanskim bergamotom, verbeno, kumino, baie rose (roza paprika), vijoličasto rožo, srčne note: črni poper, muškatni orešček, smolo toskanske Iris, egiptovski geranium, bolgarska Rose in Clary Sage med nekaj več.

BUY

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi