Stvari, ki jih nikoli ne smete storiti po vajah

Anonim

V avtu pustite umazano perilo. Popping mozolje. Nenehno snubbiranje spodnjega perila za polni učinek poletne proste kroglice. Vsi se štejejo za slabe navade v kogar koli jeziku, danes pa gledamo na drugo vrsto slabe navade - tiste, ki se pogosto izvajajo po trdnih utežeh ali kardio zasedanju v lokalni telovadnici.

Od osvetlitve cigarete do preskakovanja raztezanja, predstavljamo najhujše stvari, ki bi jih lahko po vaši telesni pripravi opravili s strokovno pomočjo glavnega dietetika in osebnega trenerja Paramount Recreation Cluba, Jordan Ponder.

Misliš, da si bil naključni narkoman? Beri naprej.

Preskočite raztezanje

Prišli ste, raztegnili ste se, naredili svoje nadomestke in zdaj je čas, da gremo domov. Napačna. Raztegovanje po vadbi je ena izmed najpomembnejših in pogosto spregledanih praks v telovadnici.

Razlog za raztegovanje mišic, ki ste jo pravkar delali, bo pripomogel k fazi okrevanja. Natančneje, raztegovanje bo omogočilo, da se vaše mišice hitreje povrnejo, s čimer bodo pripomogli k rasti mišic ob hkratnem vzdrževanju.

Prekomerni Cardio

Ko ste ravnokar opravili urno utež vadbe, je slaba ideja, da jo spremljate z intenzivno sejo kardio.

"Če trenirate nekatere mišične sisteme - hitro trzate in počasi trzate in delate eksplozivne vzorce gibanja, ne boste dobili okrevanja mišic, " pravi Jordan Ponder.

"Izsušili jih boste."

Ponder pojasnjuje, da, čeprav to ni nujno slaba stvar, je to, če se usposabljate za mišično hipertrofijo (povečanje velikosti skeletnih mišic z rastjo velikosti njegovih celic sestavin). Dejansko se s kardio zasedanjem na zadnji strani uteži ne dobi želenih rezultatov.

Strokovnjaki pravijo, da so nekateri kardio po seji teže v redu, dokler je v regiji največ 20-30 minut. Če morate v istem dnevu delati oba, ločeno telesno maso in kardio sestavo za približno 5 ur.

"Pogosto z usposabljanjem, če je to dosledno, manj je več", dodaja Ponder.

Kajenje po sejni sobi

Ko smo to vrgli na sestanku možganov, smo se srečali z: "Kaj hudiča gremo?" To ni pomembno, če pa morate vedeti, dve besedi. Zahodni Sydney. Ampak odtrgamo se.

Kajenje po telovadnici, ali gre za kardio težo, je bližnjica na datum s smrtjo.

Po mnenju Ponderja ljudje, ki to počnejo, širijo pljuča med vadbo, jih raztegnejo in nato vanje dajo strup.

"Lahko bi bilo slabše od običajnega kajenja."

Ni narobe. V skladu z obstoječimi raziskavami, kajenje po kakršni koli vadbi postavlja "ogromen" stres na srce.

Zdravi organi in rastoče mišice potrebujejo srce za oskrbo s kisikom, da lahko delujejo. Ko prižgeš cigareto po sejni sobi na telovadbi, v bistvu oslabi telesno oskrbo s kisikom in jo nadomestiš s škodljivim ogljikovim dioksidom.

Bi vlili mleko v rezervoar za gorivo svojega avtomobila in pričakujete, da bo popolnoma tekel? Točno.

Zakasnitev jesti po treningu

Bistveno je, da po večji treningi pojeste hraniti svoje telo. Preskočite to in ne spodbujajte vaših celic, da ponovno sintezo ali širjenje rasti, glede na Ponder.

"Z drugimi besedami, ne spodbujajte regeneracije mišičnega tkiva."

Ponder priporoča napolnitev vašega telesa z visokimi GI ogljikovimi hidrati, kot je banana, ki pomaga popraviti postopek, preden dosežejo kakovosten obrok. Nogavice za telovadnice si morajo prizadevati za jesti po 15-20 minutah po zadnjem setu.

Visoko kakovosten obrok pa ne pomeni družinskega dogovora s KFC. Maščobna hrana bo v bistvu razveljavila vaše trdo delo tako, da bo upočasnila prebavo in omejila količino ogljikovih hidratov in aminokislin, ki lahko dosežejo vaš krvni obtok, preden se razdelijo v mišične celice.

Dovolj ni spanja

Preprosto je. Spanje je najpomembnejše in ga nikoli ne smemo prezreti, pojasnjuje Ponder.

"Mišice se regenerirajo, ko so v stanju mirovanja".

Povedano drugače, je vaše utež telesne teže učinkovite samo, če telesu daste dovolj časa za počitek in obnovo poškodovanih mišic.

Pozabi, da se ohladi

Človeška narava je, da se specializira za eno stvar in to naredi dobro.

"Hitro teči, dvigajte težke uteži. Ne razmišljamo o tem, kaj počnemo v našem telesu, ko se to zgodi, in to resnično poudarja, "pojasnjuje Ponder.

"Mišice so enake. Med vadbo in po vadbi jih ne morete postaviti pod stres stresa. Če jih ne pustite nežno, se ohladijo, raztezajo, mobilizirajo, tiste težje mišice postajajo strožje in šibkejše mišice postajajo šibkejše. "

Razmišljate, da je odličen primer tega scenarija v današnji družbi med moškimi.

"Koliko moških nad 50 se lahko dotakne prstov?"

Hlajenje ni potrebno naporen proces. Počasi znižajte svoj srčni utrip z stvari, kot so:

  • Pena valji
  • Odpravite se na tračni tek 10 minut
  • Raztegovanje

S tem boste zagotovili, da bo telo pripravljeno za naslednjo sejo vadbe, medtem ko zmanjšate čas okrevanja.

Pitje alkohola po vadbi

Res? Ta ni prijeten. Telo mora biti hidratizirano po vadbi in alkohol ima povratni učinek hidracije. Ko vaše telo izgubi tekočine, se vaše mišice dehidrirajo. Spet izgubiš.

Jordan Ponder je ustanovitelj Paramount Recreation Club in Transform Health v Sydneyju v Avstraliji. TransformHealth je bil ustvarjen, da bi navdušil običajno zdravje in izboljšal učinkovitost. Obrnite se na Jordan, da uredite prehransko, fitnes in življenjski slog.

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi