Oglejte si najboljše zmagovalce nagrad na Sony World Photography Awards leta 2017

Anonim

To je deseta obletnica nagrade Sony World Photography Awards, fotografi iz več kot 50 držav po vsem svetu pa jim pomagajo praznovati.

V obravnavo je bilo letos predloženih več kot 227.000 slik. Tekmovalci, mešanica profesionalcev in amaterjev, se borijo za naslove v štirih glavnih kategorijah (Professional, Open, Youth in Student Focus) in različne podkategorije.

Na profesionalnem tekmovanju se fotoreporterstvo in težko hitting novinarska fotografija nahajajo ob drugem s fino umetniškimi, življenjskimi in komercialnimi delti, pa tudi z veličastnimi podobe naravnega sveta in potovanji v njem. Za konkuriranje morajo fotografi oddati najmanj 5 in največ 10 slik. Zmagovalec je izbran izmed prvih zmagovalcev vseh kategorij Professional in zasluži prestižni naslov Fotografa leta.

V kategoriji Odpri vabite fotografe vseh starosti, ozadij in izkušenj, da se udeležite največje svetovne fotografije. Sodniki nagrajujejo najboljše posamične posnetke iz 10 različnih kategorij, od arhitekture in krajine do tišine in ulicne fotografije.

Mladinsko tekmovanje za vse fotografe, stare od 12 do 19 let, priznava naslednjo generacijo nadarjenih mladih ustvarjalcev. Končna kategorija, Student Focus, je odprta za vsakogar, ki se ukvarja s polnim delovnim časom na univerzitetni univerzi.

Scott Gray, izvršni direktor svetovne organizacije za fotografijo, je dejal v izjavi:

"Letos, več kot katera koli druga, so bili vpisi na nagrade Sony World Photography Award odlična celovitost in za njih je značilen njihov pristop. Lepa dela fotografske umetnosti, ne posnetki, so bila predstavljena sodnikom in z veseljem vidim, da so se naše cenjene žirije odločile za nagrado čiste spretnosti, umetniške interpretacije in premišljene pozornosti fotografa, ne pa le vsebine, ki jo ima fotograf ujeti. "

Sodnik Damien Demolder je dodal: "Bilo je v veselje in navdih, da bi bili izpostavljeni tako velikemu obsegu velikega dela in privilegij, da bi lahko delil v osebnih trenutkih, radostih, solzah, življenju in izgubah fotografov iz vseh po vsem svetu, ki so posneli svoje izkušnje s svojimi slikami. "

Sony World Photography Awards so napovedali zmagovalce v ožjem izboru za leto 2017. Nadaljevali se bodo z najnovejšo opremo Sony za digitalno slikanje, skupaj s 25.000 dolarji za fotografa leta, 5000 dolarjev za celotnega zmagovalca odprtih kategorij in 30.000 evrov opreme za univerzo zmagovalca študentskega festivala.

Zmagovalci bodo najavljeni na podelitvi nagrad v Londonu 20. aprila. Začetki naslednjega dne bodo zmagovalne, ožje izbrane in pohvalne slike predstavljene kot del razstave Sony World Photography Awards v Somerset House, tudi v Londonu. Razstava bo potekala do 7. maja, nato pa se bo začela svetovna turneja.

Oglejte si izbor zgoraj navedenih zmagovalcev zgoraj in celotno zbirko tukaj.

POVEZANE: Oglejte si kratke uvrstitve za nagrade Sony World Photography Awards 2016

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi