Quiff & Pompadour pričeska in frizure - 80 načinov, kako ga skopirati

Anonim

Odločite se, dobro je. Pompadour bi lahko krasno glavo krasil sodoben gent, vendar je kip trdno zakoreninjen v zgodovini. Verjemite ali ne, pompadour je nepričakovano žensko poreklo. Njegovo ime nosi ime zloglasnega posteljo in igralca kralja Luisa XV, madame de Pompadurja, ki je populariziral videz in navdihal lepim ljudem iz zgornje skorje iz 18. stoletja v Evropi. Da, prebrala si to pravico. Priljubljeni moški rez je izšel s pravičnejšim spolom (ne redko, nas bloki vedno bičajo dobre ideje).

To ni tako rečeno, da moški niso želeli imeti rezine akcije. Pompadour je naredil kroge v zahodni kulturi in včasih našel svojo pot do fanta v Mississippi, ki se je v začetku 50. let imenoval Elvis Presley. In to, kot pravijo, je bilo to - skoraj. Čeprav je kralj Rock N 'Rolla utrdil pompadour v priljubljenem spominu, zgodba o kifu ni zaključila z mazalci in rockabilly navdušenci.

Kip se je povzpel na vrhu piramide slogu, in veliko število fantov - od jakuzskih mafijcev do nepremagljivih hipstersov in Conan O'Briena - predstavljata rezanje vintage kontinuitete. David Beckham se ukvarja z razburljivo sodobno interpretacijo sloga, Brad Pitt je v Hardu podaril trden borilni rokov , Bruno Mars pa ne pušča veliko domišljije s pavšalnim, obilnim kipom. Njegova priljubljenost je dokaz njegove trajne zaslugi.

Kviff je presenetljivo vsestranski. Dober brivec lahko potegne rez, da ustreza starosti, poklicnemu okolju ali osebni estetiki. Pompadour se lahko razreže z bleščečo, polno stransko dolžino, spodrezano, dolgo na vrhu, kratko na vrhu, s teksturo ali brez. Imate zillion možnosti in če ima vaš brivec kakšno domišljijo (on bi moral plačati za svoje pivo), potem bo imel nekaj za svoj rokav, ki ustreza vaši nogami.

Kdo ustreza Pompadourju?

Preden rezervirate sestanek in se prijavite na pregled brivnice, je vredno razmisliti, ali je vaša edinstvena kombinacija las in obraza primerna za pompadour. Brez dvoma lahko pompadour delamo na ducat načinov. Ampak to ne pomeni, da vsak čudež naredi svojo uslugo s tem, da postane njegova prva izbira.

V tem primeru bogastvo daje prednost fantom s kvadratnimi ali ovalne oblike. To bi lahko bilo nekoliko nepravično (verjetno je to). Ampak prihajamo s dobrega mesta, tukaj. Kif doda težo in veliko količino na vrh glave človeka, kar lahko pretirava vse izrazite obrazne funkcije, ki jih imate - ali je recesivno brado, visoko čelo ali okrogli lice. To ne pomeni, da boš izgledal kot Gollum v kostumu Elvis, če nimate prej omenjenih obraznih blagoslovov. To pomeni, da se boste morali s proporcionalnim vidikom reza igrati laskav videz.

Majhna, okrogla glava je manj primerna za pretirano starševsko pompadour zaradi nesrečnega tveganja, da bo dramatična oblika reza zmanjšala glavo, kot je grah z lasuljo. Če imate šibek bok, lahko tudi veliko količino kvife vas pripelje na "najtežje" ozemlje. Niti videti seksi. Torej, če vaše značilnosti niso daleč od tistega, kar sem omenil zgoraj, razmislite o bolj skromnem kviffu, da bi ohranili enakomerno, simetrično razmerje, ker verjetno ne želite, da bi svojim partnerjem nakazali, da se obrnete v Johnnyja Bravoja.

Pod enakimi vrsticami so ženske z visoko čelo ali dolge lastnosti najlažje doseči z zmanjšanjem dolžine pompadourja. Če se odločite za krajše kvife, boste zmanjšali vtis podolgovate glave in ohranili stvari v razumnem razmerju. Seveda, če ste se sami šalili in se vaša zrela lasna linija začenja umikati, bomo morali imeti drugačen pogovor (to verjetno vključuje nekaj krmenih besed in nato rezanje).

Tekstura vaših las ni pravzaprav tako pomembna, kolikor je osnova kipa. Tako ravne in kovrčne lase poslujejo s pompadourjem, čeprav se končno stanje razlikuje.

Če imate nenavadne zavihke, ki ne bodo sodelovali z dvema drobnima glavicama, preprosto pomeni, da so vaše možnosti omejene na nenavadne spremembe pompadourja. Ta razlaga je bolj sproščena zunaj korporativnega spektra odbitkov. Vendar pa se lahko za tesno zbledi na straneh lahko izostrijo kozarca, pompadour, pod pogojem, da ne gre preveč kratek. Poleg tega se bodo fantje z ravnimi lasmi verjetno morali spopadati z dejstvom, da bo njihova pompadura vedno obdržala lepo, kotno obliko, v nasprotju s temo "Tako sem se zbudil kot", ki se mu zdi, da upravljajo z ušesnimi piščanci (srečni prasci). Vendar tanjši lasje ne bodo rezali gorčice. Za kvife je potrebna gostota foliklov, ki ostane na mestu, saj se lahko tanjši lasi padejo ven in izgubijo obliko z nenadnim gibanjem ali vetrom.

Nič od tega ne bi smelo nakazovati, da ne bo delovalo na navadnih fantih, z rednimi obrazi, ki niso prikazani v frizerskih revijah. Torej, če imate dostojno grivo in pripravljenost, da se spoznate s shitloads pomade, ste verjetno pripravljeni na naše zlate nasvete o quiffstronomy.

Kako se bo zgodilo

Večina fantov je zaradi očitno neprevidnega videza prepričana, da je kviff enostavno pobral za nizko vzdrževalno odbojko. Ni povsem res. Zahteva trdno barvanje, natančno prakso in pravi komplet, da bo to delovalo. Napačen pristop vas lahko pripelje na sirastem ozemlju Elvisa, ki vam je odstranil ta uporniški rock n 'roll videz, ki ste ga pred ogledalom preživljali boleče ure. Ti preprosti nasveti bodo dvignili slabe točke fantov v času masti in Olivia Newton John se bo čez čas vlekel v vas.

  • Začni z rezom. Poiščite izkušenega brivca, ki lahko deluje zunaj ozkih meja kratkih hrbtnih strani in strani, in začnite z dolžino: krajša na straneh z dolžino na vrhu. Razmerje je odvisno od vas. Čeprav nekateri splošni predpisi še vedno veljajo, ne bodite prehitro na straneh zaradi razmerij, niti predolgo, ker niste plazebni cheeseball.
  • Gremo na grivo. Debeli lasje so cesti na uspešnem kiču, razen če imate industrijsko razkošje in pomade, ki lahko zaklenijo hišo v tornadu. Pomaga, če vaši lasje niso tako debeli, da bi nekdo lahko izgubil svoj telefon in denarnico znotraj vaših foliklov. Prosimo, naj brivec iztrebi svoje čistilne škarje, če tega še ni. Boste lahko bolj učinkovito oblikovali kifo in dobili več bang za svoj denar / pomade.
  • Vlagaj v orodja. Pripravite se na dvojno rabo glavnika in sušilnika, ker ne boste dobili daleč brez njih. Ne bodi preveč fensi, čeprav. Sušilniku za sušenje ni treba, da je diamant obložen ali ima laserski kazalec. Od mojega Saversa sem dobil šest dolarjev in od takrat še nisem imel dolgočasnega trenutka (razen takrat, ko skrivnostno preneha delovati vsakih nekaj dni). Combs so drugačna zgodba - plastični glavnik za množični trg bo upognjen in snap slabši od tistih ptic v Legally Blonde. Nakup acetata iz stojnice za barbershop (vsaka dostojna oseba, ki želi ostati v poslu, jo bo prodala).
  • Poiščite pravo pomaz. Za razliko od drugih stilov, pompadour večinoma nosi z dobrim pomadom. Nakup nekaj vrha police (Layrite ali Uppercut Deluxe so mačji pletenice). Odvisno od lase lahko izberete možnosti na osnovi vode ali olja, vendar je prva najboljša, če las ne ponesete dvakrat na dan. Pomade bo ohranila tudi lasje, ne da bi žrtvovala možnost počitka kasneje, in ohranja gladko teksturo za vse Slick Ricks tam zunaj.
  • Spray (malo). Splash (in resnično mislim samo brizganje) pršila za lase bo zaklenil vaše lase v obliko. Seveda, ne dodajajte preveč. Vaši lasje ne smejo biti ogenj.
  • Praksa. Ni vam treba biti čarovnik, toda prvih nekajkrat je lahko težavno. Preden postanete anksioznost pri performansu (ne taka), je treba spomniti, da se verjetno ne bo zgodilo čez noč, razen če je vaša gospodična stilistka in z veseljem vam bo to storila vsako jutro (nekaj ugibanj o verjetnosti tega ). Preizkusite ga nekajkrat in poglejte, kako se vaši lasje odzovejo.
  • Style to (v resnici tokrat). Začnite z brisačo posušene lase po tuširanju. S krtačo in sušilcem za sušenje sušite dlake na vrhu in proti hrbtu, da jo daste višino. Ko so lasje suhi, začnite delati izdelek za oblikovanje po svoji izbiri skozi to. Ko dodate pomade, ga zamislite kot sol v jed. Prava količina bo dodala okus, vendar preveč je prevladujoča in poražuje namen. Začnite z majhno in dodajte progresivno. Vedno lahko dodate, vendar je odštevanje drugačna zgodba. Ko je izdelek enakomerno porazdeljen, s slogom prilagodite vse potrebne nastavitve, da dobite natančno višino in obliko, ki jo iščete.
  • Folikularno vzdrževanje. Pompadour ni nizek vzdrževalni stil, ki ga lahko izklopite po tuširanju in pozabite. Pogostne obiske v salonu so potrebne za ohranitev dolžine figur v obliki in za ohranitev stranic. Vsakih štirinajst dni se bosta na stolu zopet navzkrižna ali čvrsto izbledela, vendar se lahko tradicionalni pompadour obdrži na 3-4 tedne med obiski (za vse, ki ga zaprete).

Tudi nagrajeni laserski stilist Anthony Nader iz podjetja RAW ima nekaj nasvetov na kipi. "Jaz sem velik oboževalec sodobnega Pompadurja, še posebej, če ima kviff videz bolj gritega / resničnega videza, namesto da bi izgledal kot eden od Ken in Barbies tesen notranji krog peeps. Vem, da dekleta ljubijo pompadour, ki izgleda bolj uporni in rock in roll, kar bo osvojilo točke. "

Tam imate - celo prestižni stilisti mislijo, da vam lahko omogočijo, da piščate (tudi če vaši partnerji ne verjamejo). Če se vam vse te pomladne besede in styling ne izključijo z vaše večerje, ste pripravljeni, da kliknete skozi našo galerijo za navdih.

1/80

2/80

3/80

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi