V Pursuit Of Perfect Powder: Vodnik za smučanje na Japonskem

Anonim

Najtrajnejše podobe Japonske predstavljajo njeno osupljivo podeželsko pokrajino, naseljeno s spomladanskimi cvetovi cvetov ali spektakularno jesensko listje.

Ampak Japonska ni niti kratka na osupljivo zimsko pokrajino, vse več ljudi pa obišče državo, da bi v nedotaknjenem snegu položila sveže poti.

"Japonski smučarski dopust je približno tri stvari: smučanje, prehranjevanje in dirkanje."

Japonska je dom stotin in stotine smučišč - toliko kot v Združenih državah, v državi delček njegove velikosti. Pravzaprav je rečeno, da skoraj vsi prebivalci Japonske živijo v nekaj urah smučarskega središča.

Od globokega prahu svetovnega razreda, ki privlači tradicionalne vasi, do nekdanje olimpijske vasi, je širina izbire, odprta za pustolovske potnike na Japonskem, neizravnana. Powderhounds, dodajte to na seznam žetonov.

Kaj pakirati

Številni navdušenci menijo, da je japonski sneg najboljši na Zemlji. Država lahko dobi kar 18 metrov v eni sezoni, in kljub tej impresivni količini, ne zmanjšuje kakovosti. Richard Ross iz Aussieskier.com ponuja naslednje nasvete o čim večjem izkoristku:

"Vreme, zaradi katerega je japonski sneg tako poseben, piha naravnost iz Siberije, zato potrebujete super toasto orodje. Merino je vedno najboljša možnost za osnovni sloj in zaščito obraza, lahko pa greste tudi za rokavice in čevlje s polnilnimi toplotnimi vložki, da se te ekstremnosti segrejejo, če vaše kroženje ni super. Definitivno pojdite na očala z majhnimi svetlobnimi lečami, saj morda ne vidite sonca!

Edinstvene snežne razmere na Japonskem narekujejo odlično opremo za čim večje užitek. Maščobe v prahu smuči vam bodo smele več ur v dnevu in več dni v tednu. Poiščite nekaj več kot 110mm v širini pasu, z upognjenimi nasveti in repi ter relativno mehkim upogibom, da izkoristite globok sneg. Pustolovci iz stare šole se bodo podvizali, vendar se boste zadnje smejali, ko jih pihate po prašnih linijah. "

Kdaj narediti potovanje

Smučarska sezona na Japonskem se običajno začne od sredine do konca decembra in se nadaljuje do konca marca ali v začetku aprila. Nekatera naselja se odpirajo že konec oktobra, pogosto s pomočjo strojev za zasneževanje.

Potovanje v decembru lahko pomeni zaskrbljen čakati na sneg, vendar je odplačilo lahko odlično. Na drugi konec sezone kraji, odprta po koncu marca, običajno preidejo v način pomladnega smučanja, mnogi pa ponujajo nižje cene vozovnic.

Vrh japonske sezone je od sredine januarja do konca februarja. Kakovost snega je potem na najvišji ravni, vendar je tudi priljubljenost. Pričakujte, da bodo pobočja gneča in načrtovati naprej (morda celo zdaj).

Vikendi in državni prazniki so tudi zaposleni. Novoletni dopust, tridnevni vikend sredi januarja, tridnevni vikend sredi februarja in kitajsko novo leto so še posebej priljubljeni pri smučarjih. Po drugi strani pa se lahko vikendi nepričakovano prazni. Na manj znanih naseljih se boste morda celo znašeli, če hočejo biti več ljudi.

Kje je najboljši sneg

Z več kot 500 letovišč, ki jih lahko izbirate, je odločitev o tem, kje smučati na Japonskem, zastrašujoča naloga. Mnogi letijo pod radarjem mednarodnih smučarjev, a peščica so postala znana po vsem svetu. Najboljša naselja in snežne razmere so na severu Japonske (Hokkaido in Tohoku) in v gorah ob obali Japonskega morja (zlasti v Niigati in Nagano).

Hokkaido

Hokkaido je najhladnejši in najbolj severni japonski otok, in verjetno dobi najboljši sneg v prahu. Najbolj priljubljene destinacije na tem območju so Furano, Rusutsu in, najbolj znano, Niseko. Mnogi menijo, da je Niseko najboljše središče v državi.

Prefektura Nagano

Nagano je dom spektakularnih severnih Japonskih Alp in več svetovnih rekreacijskih centrov za zimske športe (več jih je bilo uporabljenih na zimskih olimpijskih igrah Nagano leta 1998). Glavne smučarske regije so Hakuba in Otari, Shiga Kogen in območje Nozawa Onsen - vsi so bili organizirani olimpijski dogodki.

Niigata Prefecture

Za udobje je mesto Yuzawa v prefekturi Niigata težko premagati. Več kot 20 bližnjih krajev v mestu in sosednje območje Minamiuonuma je dostopno od Yuzawa. Med njimi so znana naselja, kot so Naeba, Kagura, GALA Yuzawa in Iwappara.

Tohoku

Tohoku je severni del glavnega otoka Honshu. Na območju je več snežnih regij, najbolj znanih pa je Zao Onsen v prefekturi Yamagata. Zao Onsen je eno izmed najstarejših krajev v državi in ​​dom njegovih znanih "Ice Monsters."

Morda boste imeli težave pri iskanju mesta, ki se prilega vsem okencem, zato se osredotočite na najpomembnejše teme. Razmislite o terenu za različne sposobnosti, prašek, infrastrukturo dvigal, lokalno kulturo, prijaznost do družine, velikost letovišča, stroške, jezikovne spretnosti, količine snega, nočno življenje, možnosti smučanja na smučišču in verjetnost iskanja "svežih".

Kaj storiti, ko ne smučate

Po dolgem dnevu na pobočjih boste morda želeli nič več kot vroč tuš in udobno posteljo, ampak z Japonsko, ki vas čakajo, bi bil spanje odpadek.

Za hrano vzemite domačo potovanje na lokalni suši-ya (suši bari) in restavracije. Namesto fondue, ki ga najdete v Alpah, japonska smučarska kuhinja pomeni marmorirano goveje meso Wagyu, katsu curry, jaakisoba ali nekaj, kar je v romenovi juhi. Za pijače se odpravite v mesto, da doživite živahno sceno izakaya in druge prijetne, pogosto gole kosti, palice.

Resnično resen, kot japonci govorijo o smučanju, so tudi resni glede sprostitve. Sledite dnevu alpskega atletika z dipom v onsen - tradicionalni kopeli vročih izvirov, ki se nahajajo na ali v bližini mnogih krajev.

Pričakali boste, da se boste odložili (pustite negotovosti doma) in čistite pred čiščenjem vode. Pripravite se na zvoke užitka, ki segajo od vznemirjenja do nespodobnega.

Štiri stvari, ki jih morate vedeti

Preden začutite zimske plašče in sperite na prašek, je nekaj stvari, ki jih morate vedeti o smučanju na Japonskem.

Je ceneje, kot si misliš. Večja mesta na Japonskem imajo mednarodni ugled za pihanje proračuna, vendar so podeželske regije (kjer boste našli smučišča) presenetljivo ekonomična. Večje območje, več boste porabili, lahko pa celo največje krmarite, ne da bi se prihranili v življenju. Na Japonskem je poceni smučati kot Avstralija, Severna Amerika ali Evropa.

Pridi z denarjem. Japonci so znani po svojih tehnoloških dosežkih, vendar ne pričakujejo, da bi videli veliko, ko gre za valuto. ATM je znano težko najti na japonskih smučiščih. Do najbližje bi lahko zahtevali dolgotrajno vožnjo z avtobusom po snegu. Ne pričakujte, da bo vaša kreditna kartica sprejeta. Japonska je denarna družba. Pridite pripravljeni.

Raziščite majhna naselja. Na Japonskem je na stotine smučišč in vrhunskih lokacij zdaj dobro znano mednarodni stranki, vendar pa je tudi na tem območju veliko mikro smučišč. Nagibi niso vedno strmi, vendar so teče poceni in množice niso prisotne. Morda celo najdete svoj osebni praški hrib.

Ne pričakujte scene v après. Če ne obiščete enega od glavnih letovišč, na japonski gori ne boste našli veliko nočnega življenja. Japonski smučarski dopust je približno tri stvari: smučanje, prehranjevanje in dirkanje. Na mestih s težko populacijo tujih obiskovalcev so zasedeni bari. Odločite se, če vam je všeč prazna vožnja in minimalen čezmorski vpliv, ali zaseden teče z živahnim nočnim življenjem.

Zanimivi Članki

Dwyane Wade vam pokaže, kako zvišati Fanny Pack z $ 44,000 Rolex

8 Cool & Affordable Slimline Ure

12 najbolj elegantnih slavnih moških v tednu [17.07.15]

30 načinov Rock Redhead & Ginger Furuške navdiha