Paris Fashion Week 2. dan: Dries Van Noten, Louis Vuitton in Rick Owens

Anonim

Kot pri vsakem modnem tednu, drugi dan je vedno poln težkih napadalcev, toda Pariz trpi vse ostale sezone. Louis Vuitton je morda najbolj opazen s svojimi velikimi proračuni in podporo LVMH, ki ga spremlja vedno vpliven Rick Owens. V moških oblačilih doživljamo redek modni trenutek s trendom do barve, okraševanjem in podrobno izdelavo - jo celo imenujejo renesansa. In to je dobrodošel znak prihodnjih stvari.

Dries Van Noten

Dries Van Noten je ena od etiket, ki se zavzema za bolj romantično in elegantno revolucijo. Začetek s preprostimi krojaškimi in na ulico prijaznimi vrhnjimi oblekami je serpentinasta črtasto rdeča traka krasila prsni koš in rokav iz volnenega jopiča, ki namiguje na prihodnje stvari.

Khakis je komercialno in prijazno, toda ko se je predstava nadaljevala, so se spet pojavile podrobnosti in nato prevzele kot kojotsko krzno, ki ga je kriknila pavlina, ki jo je oblekla draguljarica. In tam se ni ustavilo: obleke z rjavimi in navadnimi oblekami z dvema prsima s pravo količino sukanca, natisnjeno in vezeno vojaško obleko in dovolj granat, ki je zdrobil žamet, da bi spravil najbolj strašne gobove. Na splošno je bilo elegantno, glasno, predvsem pa moško.

Louis Vuitton

Kim Jones je obrnil okoli moške obleke Vuitton s svojim britanskim uličnim slogom, saj se je pridružil francoski hiši. Pod Marcom Jacobsom se je človeku Vuittonu počutil čudno, celo perfunkcionalno, toda Jonesova spretnost mu je omogočila, da se je sprijaznila s podobno žensko linijo Ghesquière. To je bila morda najbolj monokromatska zbirka, ki jo je Jones predstavil na Vuittonu, vendar je pokazala zrelost oblikovanja, ki je vredna ene največjih svetovnih blagovnih znamk.

V tej sezoni je Jones nadaljeval teme, ki so se začele na spomladanskem poletju in jih reševale v zimskem kontekstu, kot so satenske majice in hlače, ki so bile zasnovane s sloganom " Volez Voguez Voyagez ", ki je prevladovala v pretekle sezoni. Volnene flanelne jermenov pletenice so pritrjene z pasovi iz džaba, medtem ko je bila luksuzna izvedba v celoti izdelana iz kožuhov.

Vintage oglaševanje je kričalo iz usnjene jakne, bombaža, vrhov cevi in ​​vratne obleke, da bi vdihnili potrošnika, obdarjenega z logotipom, medtem ko so Karakoram zigzags in švicarski križi dodali grafični podatek. Prežeta z duhom avanturističnih modelov, ki jih nosijo črnske monogramirane potovalne torbe, za katere je blagovna znamka znana. Ena od takih je bila srebrna koktajlnica, polnjena s stresalci, čevljarji in vsemi okraski; delil na socialnih medijih v predvodni predstavi, je bilo zagotovo poželenje za mednarodno stranko.

Rick Owens

Kot je obseg ključni trend v tej sezoni, je Rick Owens dal svojo interpretacijo oblačenja polnejši s svojo jesensko-zimsko predstavitev. Zbirka je imela retrospektivno občutek o tem, vendar se še vedno veselila načina, kako Owens počne: vedno krepak in razmišljajoč in glede na posebne okuse.

Prve trije videi so bili klasični Owens, z dolgimi rokavi brez rokavov brez rokavov in s širokim nogami raper hlače, ki so se igrali varno, preden se je začelo moško obleko splajati in narezati v povsem nova oblačila. Eden od takih primerov je bil kravljični vrat, ki je bil narejen iz mohairja, v biserno sivi barvi, ki je bil odstranjen in raztegnjen, da bi oblikoval različico prvotnega dela.

Modeli so bili prepleteni s tistimi v ličilu Marilyn Manson-meet-shogun, ki je bila kot šop za misijo rjava in oranžna do konca predstave. Toda morda je bil končni videz - brez rokavov s kapuco s kapuco, ki je visel od torza, ki ga je nosila koža, jasno sporočila: Obrazcu ni treba slediti funkciji, kajti navsezadnje ni to, kaj je modna subverzija?

Kliknite skozi diaprojekcijo za poudarke 2. dneva v Pariškem tednu modnega zbora AW16

POVEZANE: Tedenski modni dan 1. dan: Valentino, Haider Ackermann in Raf Simons

1/52

2/52

3/52

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi