Inside Severnokorejska diktatorska letalska družba, ki leži na dveh destinacijah

Anonim

Zdaj vkrcanje: najslabša letalska družba na svetu.

Spletna stran letalskih ratingov Skytrax daje staremu sovjetskemu voznemu parku in dvomljivim varnostnim standardom Air Koryo samo eno zvezdo, toda holandski fotograf Arthur Mebius, nacionalni prevoznik Severne Koreje, dobi popolne ocene za fascinacijo.

Mebius ponuja reden pregled v državni letalski družbi v Dragi nebi: letala in ljudje severnokorejske letalske družbe . Fotografska knjiga ponuja redek vpogled v nenavadno togo kulturo države in estetiko, ki se razteza z izmišljenimi anekdotami, ki tvorijo ponižujočo zgodovino nacionalnega letalskega prevoznika Severne Koreje.

"Ljubezen do letenja me je preprosto prizadela, " pravi Mebius o svojih izkušnjah. "Moj namen je bil predstaviti posvečenost posadk, ki sem jih videl, in povedati zgodbo o ljudeh in njihovih letalih."

In kakšna je edinstvena zgodba. Zaradi vrste sankcij in okoljskih omejitev so letalski časi Air Koryo za letala omejeni le na dve mednarodni destinaciji: Kitajska in Rusija. Veteranska flota Antonovs, Ilyushins in Tupolevs je sicer pretežka za mednarodne lete, vendar je posadka še vedno pripravljena, čarterski leti, namenjeni severnokorejskemu letalstvu, hitro napolnijo z radovednimi turisti.

"Obstajajo nekateri ekscentrični dotiki, kot so prikaz različnih faznih nastopov severnokorejskih glasbenih skupin, skupaj s pozadino vojaških manevrov."

Mebius je potoval na osem letnih letalskih letalih Air Koryo, nekateri z notranjostmi z mete, ki segajo od starosti Jetove dobe, in prevzamejo več kot 20 letov. Dokončal je svojo fotografsko serijo v času treh izletov do znano skrivnega naroda.

Po mnenju The Telegrapha so potniki Air Korya opazili prevozne postopke v sili, "gazirane pijače", ki so "težko prepoznati" in "neudobno glasen" hrup motorja, Mebius pa opisuje prijetnejšo izkušnjo.

"Na rednem letu iz Pekinga je letalo novogradnja Tupolev ali Antonov, ki se ne razlikuje od sodobnega Airbusa ali Boeinga", je povedal CNN. "Čeprav je čas poleta le 90 minut, se skupaj z vročimi in hladnimi napitki (in prvim okusom odlične severnokorejske piva) ponuja brezplačen obrok izjemno vljuden in poliran kabinskega osebja."

Ampak, če ste upali na čudno, ne boste popolnoma razočarani.

"Obstaja nekaj ekscentričnih dotikov, " je dodal, "na primer prikaz raznovrstnih scenskih performansov severnokorejskih glasbenih skupin, skupaj s pozadinami vojaških manevrov, z zvočnim zapisom, ki se igra skozi letalo PA. Prelaz reke Yalu v severnokorejski zračni prostor je objavljen v PA. "

V zgornjem galeriji si oglejte pogled na Drage nebo in Air Koryo.

1/16

2/16

3/16

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi