Kako smo iztegnili 8Gs in nismo izpustili (ali pa sprožili)

Anonim

"Vzel bom dirkalno letalo na 12G, danes lahko letimo na 8G, odvisno od tega, kako greste. Večina ljudi prihaja na 4G. "

In tako se je naš ponedeljek zjutraj začel z avstralskim pilotom Red Bull Air Race Matt Hallom.

To ni bil povprečen začetek delovnega tedna z Red Bullom, ki nam ponuja enkratno življenjsko priložnost, da letimo z ne samo enega najboljših svetovnih pilota za aerobatiko, temveč tudi okrašen pilot pilota, ki je služil za avstralsko in ameriško letalstvo .

Vzroki Red Bull Air Race

Vzemimo vitalce s poti. Red Bull Air Race je bil sestavni del Red Bull juggernaut od njenega začetka leta 2003. To je mednarodna serija zračnih dirk, ki privablja najhitrejše, najbolj izkušene in najspektarnejše igralce na svetu v letenju.

Določi celotno sezono, ki lahko traja od februarja do novembra. Ti piloti se udeležijo drzne dirke proti uri s pomočjo slalomskih tečajev. Manevriranje skozi "Air Gates" po nezaslišanih hitrostih je prav tako obvezno pri točkovanju slogovnih točk proti tekmecem. Pilot z največ točkami ob koncu leta je kronan na svetovnem prvenstvu Red Bull Air Race.

Riding puško s človekom, ki trenutno sedi precej v tretjini razreda Master Master razreda 2016? S spoštovanjem.

Crash Course v tekmovanju leti

Noben Matt Hallov talent ni za dvom o kokpitu. On je tretja generacija pilota v svoji družini, medtem ko je njegova dedka služila kot pilotski lovec v drugi svetovni vojni. Do takrat, ko je imel osemnajst let, mu je imel let letenja pod njegovim pasom in lahko letel z letalom, preden bi lahko celo vozi. To je sčasoma pripeljalo do zračnih sil.

Z uresničitvijo svojih naravnih sposobnosti osvajanja neba je Hall hitro prevzel lokalne šole za boj proti bojnemu orožju (vključno z našo različico Top Gun) in je bil povabljen v ZDA, da še naprej razvija svoje usposabljanje.

"Bil sem pod tridesetimi in dosegel vse, kar sem lahko v letalu letalskih letal. Šla sem v Ameriko že tri leta na tečaj usposabljanja, "pravi Hall.

Sčasoma bo odpuščal bombe v centru Bagdada, preden se bo končal v Ameriki po konfliktu. Tam je spet vžgal svojo strast za lažji zrakoplov. "Ne letim samo zaradi pridobivanja zraka, zato sem kupil aerobno letalo in začel tekmovati, " pravi.

Po neštetih zmagah je Hallu vodil Red Bull, da bi preizkusil svojo elitno ekipo - 25 najboljših svetovnih pilotov od 20.000 prijaviteljev. Hall je uspelo in je že od nekdaj nastopila z rednimi redovi, da bi letela proti najboljšim pilotov iz Nemčije, Avstrije, Združenih držav, Francije, Velike Britanije in Japonske.

V svoji sedanji vlogi v seriji Red Bull Air Race je Hall pozval k usposabljanju pilota borca ​​za osemnajst let, da bi vsem milijonom po vsem svetu dokazal, da je najboljši.

"To je popolna prevlada zrakoplova, zato naredi točno tisto, kar želite, " pravi. "Ko letim v tekmovanju, mora dokazati, da sem popolnoma pooblaščen za letalo. To se niti ne vrti v turbulenco, ker ga ne morem izogniti. Moram natančno vedeti, kje naj bi letalo, ne razmišljam o tem, kako leteti. "

Kakšne pritiske se ti piloti soočajo v seriji Red Bull Air Race? Pomislite dvanajstkrat, da se sila gravitacije stisne proti tebi pri trikotniku s hitrostjo več kot 300 km / h.

Danes nam hala približati te omejitve. Osemkrat teža teže, ki deluje na telo, je točna in leti pri 350 km / h od ene do druge v treh sekundah. Vrzi nekaj vrtljajev 360 stopinj, potopi in to je približno. Zabavni časi pred nami. Če ne izstopim ali vržem, po dvorani.

Izkušnja

Kot civil, čigar najbližja izkušnja z akrobatsko letalo se potiska po parku, ki je preveč močan, je bilo to preprosto eno najzahtevnejših, očesnih in nepozabnih izkušenj, s katerimi se srečujem. Napravili smo tudi napako, da Mattu sprašujemo, kaj bi počeli tam pred letom.

»Res želite to vedeti?« Se je nasmehnil. "Strašno in agresivno bomo razburili. Izobraževala vas bom o tem, kako se ne bi izognili in se ne boli. In to sta dve glavni stvari, na katerih delujemo. Pripravljali se bomo precej težko. "

"Potem vas bomo povlekli z 2G zavojem - to je malo več kot letalska družba. Pri 3G boste počutili, da se bodo vaši liki potegnili navzdol, vendar še ne boste mimo. Potem bomo šli na 4G - tam lahko izstopite in tam bom delal, če ne boste izpustili tehnik dihanja. "

Matt Hall Racing vesoljski poleti lahko trajajo od 7 do 8 minut, a množica trikov, ki jih je hodila Hall, se počutijo veliko dlje. Pravkar zasajena med sprednjo stranjo stopal je 300-litrski motor, ki v nekaj sekundah poganja lahke 670 kg letala na neverjetne hitrosti.

Halo je bilo lepo, da smo na začetku vzleteli in dosegli hitrost 200 km / h, preden smo se lotili hitro scenskega prelaza jezera Macquarie. Prvotno rečemo, ker je bilo njegovo delo na koncu dneva, da bi preizkusili mojo človeško sposobnost, da vzdrži G-sile in preizkusi, ki jih je naredil.

2G obrat je bil komaj opazen. Drugi trik je bil 4G zavoj, ki je na naše telo prinesel štirikrat težo teže. To je čuden občutek, ki združuje občutek, da je na kolutu, medtem ko imaš debelega človeka, ki sedi na tebi. Preizkusili smo precej neokrnjeni testi in celo uspeli razbiti nekaj vernika.

Na 6G je, če stvari postanejo resnične. Najenostavnejši način za razlago občutka črne barve je mogoče primerjati z vrtenjem v pralnem stroju. V ciklu vrtenja bi se perilo držalo na strani stene. V človeškem telesu zamenjajte to perilo z krvjo, ki se izliva iz glave in imaš pravo idejo. Nismo se izognili, ampak smo se počutili kot drevesni obrazi in lahkotnost. Dvorana je videla moje veselje in mislila je, da je čas, da ga pospešimo.

Po nekaj 360-stopinjskih zvitkih, ki so pluli navzdol, trik, ki se imenuje "Hammerhead", je prišlo do prehoda na 8G - nekaj, kar je Hall mislil, da bi lahko prevladal, ker sem do zdaj ostala zaveda.

8G obrat je bil kratek, a preprosto ena najbolj trajnih sil na telesu. Poskus, da pogledate v krošnjo, je bilo skoraj nemogoče, ker je sila teže potisnila vaše očesce nazaj skupaj z vso kri v tvoji glavi. Vaša vizija postane malo meglena na vogalu vaših oči, vendar je konec, preden se lahko izognete. Nas - 1, težnost - 0.

Serija Red Bull Air Race bo v naslednjem krogu pristala v Nemčiji, Matt Hall pa je trenutno na tretjem mestu. Če želite doživeti Red Bull Air Race, obiščite Matt Hall Racing Joyflights.

Zanimivi Članki

Dwyane Wade vam pokaže, kako zvišati Fanny Pack z $ 44,000 Rolex

8 Cool & Affordable Slimline Ure

12 najbolj elegantnih slavnih moških v tednu [17.07.15]

30 načinov Rock Redhead & Ginger Furuške navdiha