Kako trenirati za vaš naslednji korporativni triatlon, glede na Ironman

Anonim

Triatlonska sezona je na nas in to pomeni, da so vaši kolegi pisarne verjetno pripravljeni na enega najbolj napornih ekipnih športov, ki bi jih kdaj prisilili na povprečno obleko za mizo.

Medtem ko je serija avstralskih korporacijskih triatlonov namenjena spodbujanju team buildinga v prijaznem fitnes okolju, je pomembno poudariti resen obseg usposabljanja, predanosti in žrtvovanja, ki so potrebni za to, da se konča v enem kosu.

Vzdržnost vožnje, kolesarjenje in plavanje so discipline igre in cilj je preprost - premagati razdaljo v čim krajšem času. Seveda nihče ni nikoli rojen z Ironman zmogljivosti vzdržljivosti in moči. Zato smo za nekatere strokovne nasvete pritegnili Craig "Crowie" Alexander, trikratni svetovni prvak Ironman in 2XU veleposlanik.

Vaša strma učna krivulja v konkurenčnem svetu korporativnega triatlona ne more biti v varnejših rokah. Poslušajte, nato pa zaženite, kolesarite in plavajte kot veter.

Kaj je varna začetnica za trening za korporativni triatlon?

"Začni enostavno, " pravi Alexander. "Morda bi bilo dobro, da se pridružite skupini z nekaj bolj izkušenimi športniki, ki vam bodo pomagali priti."

Ironman svetovni prvak prav tako pravi, da je doslednost pri usposabljanju ključna in da je ključnega pomena zagotoviti, da vključite nekaj vzdržljivosti, moči in hitrosti v vaš dnevni trening. Prava učna oprema je po Alexanderu obvezna.

"Prisežem s svojimi 2XU stiskalnimi nogavicami za usposabljanje in obnovo, " pravi. "Nobenega načina ne morem podpreti za usposabljanje iz dneva v dan, ne da bi nosili pravo orodje, kompresijo 2XU pa dokazuje Avstralski inštitut za šport, ki bo pomagal tako učinkovitemu kot okrevanju."

Kaj lahko storite, če ste trpeli obeski kot nožni kolen?

Odgovor tukaj je precej naravnost naprej, če začnete doživljati bolečine v katerikoli od sklepov ali mišic med treningom. "Poiščite strokovno zdravniško pomoč pri vseh poškodbah, " pravi Alexander.

"Ključ do uspešnega in doslednega usposabljanja je ostati brez poškodb, zato se nemudoma spoprimejte z morebitnimi težavami, preden postanete bolj resne poškodbe, ki bi lahko zavrnile tedne ali mesece."

Ali naj se triatlonsko usposabljanje osredotoča na vzdržljivost, hitrost ali moč?

"Mislim, da je triatlon šport, ki temelji na moči, " pravi Alexander. "Zato je osredotočenje na moč in vzdržljivost vedno pomembno."

"Redno morate vključiti tudi hitrost, da boste pripravljeni na dan dirke."

Kakšne vrste diete in urnik usposabljanja bi morali slediti?

"Zdrava pamet, trajnostni načrt prehranjevanja je najboljši, saj pomaga telesu gorivo in se ozdravi, " pojasnjuje Alexander. Še pomembneje je, čeprav nam Ironman pove, da so dnevi goljufanja povsem v redu.

"Gre za življenjski slog in biti srečni ter uživajo v izobraževanju in življenjskem slogu na trajnosten način. Po intenzivnih treningih vključim beljakovine ali proteinske tresave, ki spodbujajo okrevanje. "

Ali je slaba ideja za vadbo in okoli CBD, kjer je bil zgrajen promet?

Odgovor je zelo preprost, glede na Alexander. "Če je prometno onesnaževanje pomembno, bi ostal v zaprtih prostorih čim več. Prav gotovo je tudi veliko varnejše. "

Ali je nekega dne ali ne bi smel trenirati?

Po mnenju strokovnjaka je spanje zelo pomembno za okrevanje in splošno kakovost življenja. Alexander pravi, da se vedno skuša izogniti usposabljanju pozno zvečer, vendar na koncu sledi časovno vodenje in delo / življenjske zaveze.

"Včasih se morate samo prilagoditi usposabljanju, kadar koli lahko. Cilj programa usposabljanja, ki ga lahko dolgoročno preživite. "

Kako preprečite poškodbe pri usposabljanju za korporativni triatlon?

Alexander zaklepa za oblačila, ki jih uporablja kot glavni dejavnik hitro okrevanje.

"Kompresijske hlačke 2XU so neodvisno dokazale AIS, da bi izboljšali poravnavo mišic, zmanjšali tveganje za poškodbe in zmanjšali okvare mišic, bolečino in utrujenost, " pravi Alexander.

"Pravi stiskalni mehanizem pomaga zmanjšati tveganje za poškodbe pri usposabljanju z izboljšanjem poravnave mišic in zmanjšanjem razširjenosti mikroprazin in poškodb. Združite to z dobrimi treningi in postopki izterjave, doslednim in obvladljivim urnikom usposabljanja in osnovnim delovanjem na področju stabilnosti, da se osredotočite na fizično učinkovitost in pravilno biomehaniko, in se boste skrbno ukvarjali zase. "

Obstajajo tudi dodatne koristi tekočega upravljanja telesa in vzdrževanja, kot so masaže.

Najboljši način za udeležbo korporativnega triatlona za obnavljanje?

"Pravilno spanje, prehrana in okrevanje so ključnega pomena za učinkovito okrevanje, " poudarja Alexander.

Kako se lahko sami pripravite na korporativni triatlon?

Strokovnjaki pravijo, da je ovira vedno v vaši glavi, zato si dobro spoznamo.

"Redno fizično usposabljanje in disciplina, potrebnih za izvedbo učinkovitega programa usposabljanja, prav tako pomagajo pogojevati vaš um za dirko, " pravi Alexander. "Razumevanje, kaj ste motivirani, je lahko močan voznik."

Potrebujete pomoč za oblačila.

Najhladnejša kolesarska oblačila za moške
Running Shoes, ki vas bo spravil čez Finish Line

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi