Kako dobiti mojo službo: Professional Stunt Driver Mark Higgins

Anonim

Dobrodošli v D'Margejevem prvem poglavju Kako dobiti mojo delo, praznovanje najbolj intrigantnih moških ljudi s kulisami na svetu. V vsakem intervjuju bomo postavljali težka vprašanja, tako da boste vedeli, ali imate kaj, kar je potrebno, da bi ga zmanjšali na karieri, ki je manj potovala.

Medtem, ko se večina od nas iztegne za sijočim računalniškim zaslonom, ima Mark Higgins službo, ki jo lahko vsak otrok (in človek) sanja. On je profesionalni voznik za film in za zadnjih treh filmov Jamesa Bonda, zapolnil je za Daniel Craig, ko so se stvari zaprle za volanom.

Stunt vožnja kot kariera je kot vsaka druga naloga v skladu s Higgins. Oseba, ki vidi od zunaj, je pogosto zelo različna, ko se vključite.

"Za prizori je veliko dela, " pravi. Nobena terciarna kvalifikacija ni potrebna kot voznik, ampak vaši talenti morajo biti uspešni na drugih praktičnih področjih. Higgins nima težav pri uresničevanju tega, ker je bil rally vožnjo, saj je bil najstnik. Dodaja, da je timski igralec ključnega pomena, da je delo opravljeno pravilno.

V vsakem trenutku na delovnem mestu bi lahko bilo 1.000 ljudi, ki delajo na setu za dva avtomobila lov, tako vozniki voznikov so pogosto majhen cog na veliko kolo. "Če so osebni spopadi, ste morda najboljši gonilnik na svetu, vendar vas še vedno ne bodo imeli nazaj, " opozarja on.

Pridobivanje v svet profesionalne vožnje s stuntom ni enostavno. Pogosteje kot ne, to ni tisto, kar veš, ampak kdo veš - stike.

"Delal sem na Top Gearu in poznal Ben Collinsa (The Stig) in mi je pristopil, da sem zaprosil za delo na gramozni sceni za Quantum of Solace, in za to je odličen voznik rallya. Skupaj smo sodelovali in od tam se je začelo. V drugih avtomobilskih filmih in predstavah in ko dobiš ime v poslu, se vrnejo k tebi. To je zelo majhna klika in skrbijo za sebe. "

"Zelo je težko vstopiti od zunaj, " dodaja.

Seveda, ko ste ga vnesli, obstajajo nagrajevanja, ki prihajajo z delom glamurozne franšize Bonda. "Najboljši del je vožnja avtomobilov, " pravi. "Oblečen kot Bond za čas filma, ličila, lasje. Bond se počutiš že nekaj tednov. "

Seveda z dobrimi dobitki pridejo v slabši položaj. Najslabši del posla, Higgins nam pove, je viseči del. Ko se kamere izklopijo, lahko vozniki s stuntom delajo več dni v dnevu v času, ko vadijo isti prizor.

"Lahko je monotono in čas je od vaše družine. Ko te imajo, te imajo ves čas. Vozil sem se vsako noč v Rimu. Vsak večer se izplača, "razlaga.

Obstajajo tudi tveganja, povezana s tako nevarnim opravilom. Izračunajo se, vendar konec dneva, spuščanje Aston Martin v reko ni ravno ena ideja o delovnem mestu OH & S.

"Količina dela, ki se dogaja v zdravje in varnost, je visoka, " pravi Higgins. "Vožnja v Rimu smo imeli potapljaško opremo v avtu, tako da bi, če bi šli v reko, dihal pod vodo dvajset minut."

Če še niste ujeli, je profesionalni voznik za vožnjo ni le devet do petih igralcev. To je fizično zahtevno, Higgins pa še vedno sodeluje na tekmovanjih, ki se pogosto prekinjajo.

"Ko v svoji karieri imaš druge stvari, kot je avtosport, ga samo ugasne. Potem, ko ljudem ne govorite ne, jih je zelo enostavno pozabiti. Vse je v tem, kako poskušati dobiti ravnovesje. "

Ko pride do izkušenj, ima Higgins veliko tega. Vozno poklicno pot je začel dvanajst let. Dejstvo, da je bila njegova celotna družina tudi naftni plin, je pomagalo, da svoje ambicije še bolj potegnejo čez meje otoka Man.

"Bilo je v moji krvi. Morate imeti naravne sposobnosti v avtu. Prišel sem k vožnji v vožnji, nisem izbral, priložnost je nastala in sem jo vzel, «pravi.

Presenetljiv vidik dela je njegova dolgoživost. Medtem ko se večina voznikov dirkalnih avtomobilov pogosto upokoji do sredine tridesetih let, vozniki voznikov lahko uživajo v zdrave in udobno plačane kariere, ki se gibljejo od leta do petindvajset let.

"Dobiš jo iz izkušenj. Izkušnje pri tem delu so pomembne, "pravi.

"Trenutno delate težko, da povečate (zaslužek), toda, ko staraj, bo dobil manj. Torej morate maksimirati, dokler lahko. "

Higginsov osebni nasvet za ljudi, ki želijo poskusiti svojo roko kot poklicni voznik, je očitno jasen. Talent je vedno prvi. Če naravna stran ni prisotna, je skoraj nemogoče razviti delovne priložnosti.

"Če želite dovolj, boste to storili. Ne bo prišla k tebi. Morate trdo delati. "

007's zadnja misija Zdaj na voljo na Blu-ray, da se domov. Oglejte si, kako bi videli Mark v akciji za volanom čudovitega DB10.

Zanimivi Članki

Valeriya Planidina za revijo Galore [NSFW]

Vodnik najhladnejših blagovnih znamk na planetu

Pojdi iz elegantne v slob s to eno majhno napako

Parker Pen odkriva 5. način pisanja