High Times: Red Bull Cliff Diving World Series 2015

Anonim

Vaše srce dirka. En korak, dva, tri koraka naprej na rampo. Rob plošče se počuti tako, kot da je v tvojih nogah zgorela luknja, ki vas je skušala skočiti. Pogledate se v vodo, ki je lebdela 27 metrov spodaj in se dotaknila čolnov, ki so se uprli v bližino.

Končni globok udarec, nato - preskok! Šele nekaj sekund prostega treninga, toda v tem času morate opravljati gimnastične podvige, ki jih večinoma ne bi mogli izvesti na trdnem tleh. Zadetek na površini vode je težek, a dobrodošel. Pravilni valovi in ​​figurativni reliefni valovi se perejo nad vami, ko dokončate potop.

Prav, morda ne. Ne boste kmalu skočili s skale, in zagotovo ne boste to počeli na tekmovanju, ki bi ga kronali najboljši potapljač na svetu. Toda za tiste, ki so, bo Red Bull Cliff Diving World Series leta 2015 prišel do spektakularne bližine tega vikenda v Španiji.

Ultimate High

17 športnikov. 11 držav. 5 mest. V teku do letošnje serije Cliff Diving World se je 17 potapljačev iz skoraj desetih držav tekmovalo, da bi se kvalificiralo za Red Bull Cliff Diving World Series. Na prestižnem dogodku je bilo na voljo le 5 mest, ki so v teku leta potovali po 8 različnih destinacijah.

Končni seznam potapljačev je potekal med kvalifikacijami v Cali v Kolumbiji. Mehiški Jonathan Paredes je vodil nazaj, sledili so britanski Blake Aldridge, češki Michal Navratil, ameriški Andy Jones in novi Jucelino Junior iz Brazilije. Pridružili so se skupini potapljačev, ki so se že tekmovali, in s popolno postavitvijo na tekmo je tekmovanje začelo s svojimi 8-stopnjimi mednarodnimi prizadevanji za krono prvaka.

Cartagena, Kolumbija. La Rochelle, Francija. Teksas, ZDA. Kopenhagen, Danska. Azori, S. Miguel, Portugalska. Mostar, Bosna in Hercegovina. Polignano a Mare, Italija. Na eni sami osupljivi lokaciji so se vrhunski svetovni potapljači borili za navdušenje sodnikov, ki so na vsaki postaji opravili 4 potope s 27 m višine. Ta konec tedna dosežejo končno postajo: Bilbao, Španija.

Ob potopu v Bilbao

Če boste spopadali z vsemi človeškimi instinkti za ohranjanje, da bi se (umjetno) vrgli s skale, bi to lahko storili nekje čudovito.

Baskovsko mesto Bilbao je lepo ozadje za letošnji grand finale. Nahaja se na severni konici Iberskega polotoka, mesto leži v eni od najbolj prebivalstvenih metropolitanskih območij v severni Španiji. Bilbao je od 14. stoletja komercialno središče, nedavno pa je bil proces družbene, gospodarske in estetske revitalizacije.

Mesto potapljanja je most Salve. Po velikem uspehu lanskega leta se bo most La Salve vrnil kot vzletni trak za zadnje estetske padečine v letu in mesto, kjer bo nagrada šampiona leta 2015 dodeljena. Umetniška struktura in muzej Guggenheima bodo bleščeče oder za 50. tekmovanje v Red Bull Cliff Divingu.

The Man Making Waves

Če je v letošnjem svetovnem prvenstvu Cliff Diving eden človek, to je Gary Hunt. To je komaj prvič na rodeu (ne sme zamenjati športnih dogodkov). Do zdaj je zaslužil 6 zmag v svetovnem turnirju leta 2015, kar pomeni, da je zmagal le pri 1 dogodku.

Britanski potapljači čudaški podvigi o športni sposobnosti so bili na ogled, saj je končal s prvenstvom v prvi seriji Red Bull Cliff Diving World Series leta 2009. Leta 2010 je šest tekmovalcev iz šestih potegnilo Hunta pred prejšnjim prvakom Orlando Duque. Hunt je nato postal prvi potapljač, ki je v letu 2011 osvojil 4 zaporedna tekmovanja na poti do drugega naslova. Leta 2012 je zmagal na tretjem mestu v svetovnem pokalu.

V letu 2013 je Hunt izgubil prvo mesto na ruskem Artemu Silchenku, vendar se je do leta 2014 vrnil na zmagovalni svetovni seriji. Hunt se lahko letos počasi prebije v finale. S pol ducat zmaga pod njegovim pasom, je bil že potrjen kot Red Bull Cliff Diving World Series prvak.

Zanimivi Članki

Dwyane Wade vam pokaže, kako zvišati Fanny Pack z $ 44,000 Rolex

8 Cool & Affordable Slimline Ure

12 najbolj elegantnih slavnih moških v tednu [17.07.15]

30 načinov Rock Redhead & Ginger Furuške navdiha