Trajnostne odvisnosti, ki vam bodo zagotovile več škode kot koristi

Anonim

Ali sploh dviguješ? Seveda. Morda celo do točke, ko vaše telo izroča.

Zasvojenost z zdravljenjem je vedno večji problem med moškimi v današnji estetski kulturi. Študija iz leta 2012 je poudarila, da je od nje prizadelo 0, 5% svetovnega prebivalstva. Morda se ne zdi veliko, vendar glede na sedanji val prekomernih zdravstvenih trendov, ki spravljajo svet, bo ta številka nedvomno povečala svoj odtis.

Ko potisnete omejitve na drugem koncu spektra fitnesa, je pomembno, da vidite jasne in nevarne znake, ki bi lahko nakazovali izvajanje zasvojenosti. Pogovarjali smo se s strokovnjaki, da so prepoznali znake in kako jih zdraviti.

Kako vedeti, da ste zasvojeni

Kontrolni čudaki morajo biti pozorni zdaj. Obstajajo zelo očitni znaki, da ste zasvojeni z dvigovanjem uteži glede na dr. Clive Jones, profesorja športne in psihološke vadbe na Queenslandovi univerzi Bond.

"Občutek, ko ne trenirate, je velik, " pravi.

"Agitacija. Razdražljivost. Feeling guilty. Ne moremo imeti odmora ali vidimo, kako pomembno je okrevanje, je samo intrapersonalna stvar. Medosebni del je tam, kjer začne vplivati ​​na vaše odnose; kjer je čas preživljanja v telovadnici pomembnejši kot preživljanje časa z drugimi ljudmi. "

Natančneje, Inventory of Addiction Addiction, ki ga je pripravil Mark Griffiths, so opisane ključne vedenjske značilnosti odvisnosti od fitnesa kot:

Salience

Vadba postane najpomembnejša dejavnost v odvisnosti življenja, ki popolnoma prevladuje nad njihovim razmišljanjem, čustvi in ​​vedenjem

Sprememba razpoloženja

Vaja povzroča spremembe razpoloženja, kot so vzpodbudne visoke ali duševne otopelosti ali pobeg

Toleranca

Zasvojenci zahtevajo večje količine aktivnosti, da bi dosegli želene učinke

Simptomi umika

Zmanjšanje ali ustavljanje vadbe povzroči nelagodje, razdražljivost, mrzlico in druge klasične simptome odtegnitve

Konflikt

Vadba obsedenosti ustvarja konflikt v odnosih odvisnikov, ko začne prednostno obravnavati druge delovne, družinske in osebne obveznosti

Relapse

Odvisniki od vadbe se lahko odzivajo na sprožilce tako, da se vrnejo na iste vzorce dejavnosti, tudi po dolgih obdobjih normalizacije

Ko začnete z redno fitnes rutino, se obrnite na omenjene ključne kazalnike. Če menite, da postanete preveč obsesivno s togi postopki vadbe, energijskim vnosom, štetjem kalorij in večjim številom dnevnih tehtanj, potem obdržite glavo - to lahko vodi do zelo nevarnih poti.

Psihološki učinki

Kadar ženske pogosto povezujejo lastnosti idealne slike telesa z anoreksijo, se moški bolj nagibajo k telesni dysmorfiji, duševni motnji, ki prikriva miselnost, da je lasten videz resno napačen in zahteva izredne ukrepe za njegovo izboljšanje.

Primer v točki, prekomerna stopnja fitnesa ali bodybuildinga, da bi dosegli popoln videz. Dr. Jones pojasnjuje, da se psihološki učinki tega pogosto pojavljajo na nekaj ravneh.

"Zasvojenost je lahko povezana s podobo telesa in samim sebi. In tako je lahko simptomatično nizko samozavest ali pa se ne počutite udobno s seboj. "

"Obstaja tudi odvisnost od naravnih kemikalij telesa, ki se proizvajajo v okviru usposabljanja, kot so endorfini."

"To je dobra kemikalija, zato je lahko dober način za reševanje stresa. Vaja je dobra za duševno zdravje, ravno takrat, ko postane odvisnost, da ima škodljive posledice. "

Torej, kakšno škodo lahko naredi svojemu telesu?

Kakšno zdravniško zasvojenost ima v telesu

Profesor Aaron Coutts je specializiran za šport in vadbo na Univerzi za tehnologijo v Sydneyju. Pravi, da so ti endorfini pogosto poznani kot »srečni hormoni«, v katerih lahko ljudje zgodaj zaslužijo zasvojenost.

Zdravstvena zasvojenost ima za posledico tiste, ki se več ukvarjajo z usposabljanjem za vzdržljivost, profesor Coutts pa opozarja, da je zasvojenost s telovadbo tudi resnična možnost.

"To se lahko zgodi, če telovadnico izredno težko dvakrat na dan za vsak dan brez okrevanja, " pojasnjuje.

Natančneje se to lahko zgodi z ekstremnim treningom odpornosti ali trajnim treningom. Ni določeno časovno obdobje, ki ga mora oseba preživeti v telovadnici, preden se šteje za odvisnega, čeprav je vse relativno.

"To ni samo čas, ki ga preživimo v telovadnici, temveč cilje, " pravi Coutts.

"Če nekdo tekmuje za dogodek, potem je treba nekaj časa posvetiti usposabljanju za dogodek, v nasprotnem primeru bi lahko na koncu prizadeli sami."

Na žalost ni mogoče postaviti objektivne številke v časovni okvir.

"Imeli boste športnike, ki se dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer v bazenu, vendar niso zasvojeni. Ampak nekoga lahko trenirate enkrat na dan za veliko manj časa in kažejo znake zasvojenosti. "

Sporočilo za odvoz je preprosto dovolj. Tisti, ki so najbolj izpostavljeni odvisnosti od telovadbe, so moški, ki izvajajo veliko količino vadbe, ne da bi ga primerjali z ustrezno prehrano in okrevanjem.

Profesor Coutts opisuje učinke na štiri ključna področja telesa, kot so:

  • Fizične spremembe: Telo trpi zaradi neustreznega okrevanja, ki ustreza fizičnemu stresu, ki ga dajete.
  • Presnova: v ekstremnih pogojih je motnja telesne metabolizma in način uravnavanja goriva.
  • Hormonska regulacija: Hormoni uravnavajo način prilagajanja telesa stimulansu. Praktična prekomerna vadba lahko vpliva na to, kako bi bili ti hormoni običajno in zdravo sproščeni v telo. To pa vodi k nižjemu testosteronu in višjim stresnim hormonom.
  • Imunski sistem: sistem i mmune lahko zaradi prekurnjevanja postane slabo urejen. To vodi v nizko obrambo proti virusom in povzročitelju bolezni, kar pomeni, da se boste pogosteje oboleli.
  • Mišična masa: zdravo usposabljanje lahko privede do nižje telesne maščobe, vendar prevelike ravni povzročijo izgubo mišične mase glede na naravo vadbe. Lahko bi postala ekstremna motnja.

Kako popraviti

Ni čarobne tabletke, kar zadeva preprečevanje zasvojenosti in prekomernega treninga. Vendar profesor Coutts ugotavlja, da so ključne stvari preproste stvari glede zdravljenja.

Ustrezen vnos ogljikovih hidratov je bistven

Ogljikovodik je takoj dostopen vir goriva. Fitnes trendi trenutno spodbujajo prehrane z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, vendar je ogljikov hidrat bistveno gorivo za vadbo.

"Če imate nizko vsebnost ogljikovih hidratov in veliko vadite, boste imeli nizko porabo energije, kar bo privedlo do slabe učinkovitosti in večje bolezni - in to je mehanizem prekomernega treninga."

Spremenite svoje razmišljanje

Dr. Jones, ki je specializiran za športno psihologijo, pravi, da na duševni ravni vedno spreminja misli in vedenja v usposabljanje.

"Obvladovanje odvisnosti se začne z obnašanjem, " pravi.

"Stop in počitek nekaj tednov, da dokažete, da niste zasvojeni. Ko greste na počitnice in iščete kraj za bivanje, ne zapirajte vseh telovadnic po lokalnem območju. To je vedenjska stvar. "

Obvladovanje stresa

Na čustveni sprednji strani se ukvarjate s treniranjem svojega uma, da bi pozitivni način obvladali stres.

"Ob vajah je eden od načinov za obvladovanje stresa, toda z drugimi načini je prav tako pomembno, " pravi.

"Psihološka stvar je samo zagotoviti, da vaš občutek vrednosti in vrednosti ni odvisen od tega, kako dober šest paket imate."

Spoznajte svoje cilje

Prav tako je dobra ideja, da se uresničite glede telesnih teženj, za katere si je treba prizadevati za lastne fitnes cilje.

Konkurenčni gradbeniki telesa, ki imajo uravnotežene rutine in niso zasvojeni, bodo imeli vrhunske sezone in sezonske sezone usposabljanja.

"To pomeni, da ne bodo imele svoje telo nenehno obrezati in uničiti, " pravi Jones.

"Ni zdravega, da je telo v obliki, ki je v medijih prikazana kot popolna oblika telesa, pravzaprav je zelo nezdrava."

Spodnja črta

Dobro gledano telo ne pomeni nujno zdravo telo.

"Zdravje glede telesa je v smislu biokemije in funkcije srca. Naše dojemanje "zdravega" je nekaj, kar moramo ponovno oceniti, "dodaja Jones.

Najbolj zadovoljen način, kako preizkusiti svojo stopnjo telesne anksioznosti?

"Izkrčite, uživajte v sladoledu, da bi se sami dokazali, da niste zasvojeni".

Zanimivi Članki

12 najbolj elegantnih slavnih moških v tednu [17.07.15]

Bela obleka srajce, ki se nikoli ne bodo izogibale slogu

35 Eleganten pogled 35. rojstnega dne Ryan Goslinga

Shirt & Tie Combos, ki vas bo opazil za prave razloge