Vodnik za oblačenje, a primerno za pogreb

Anonim

Umetnost oblačenja, primernega za to priložnost, je vedno občutljiva vez, vendar nikoli ni bolj občutljiva kot ob obisku pogreba.

Pogrebi so spoštljivi dogodki, del spoštovanja pa je pravilen. Pogosteje kot ne, slog je o oblačenju za sebe, izražanje vaše osebnosti in prikazovanje vašega edinstvenega pristopa k modi. Ampak, ko gre za to, kar naj nosi na pogrebu, oblečeš se za pokojnika in družino pokojnika.

Vaša obleka naj bi predstavljala vašo žalost, zato pojdite subtilno, podrejeno in klasično.

Pogrebno bivanje

Pogrebno vedenje je tema, ki se nikoli ne premika, dokler se nenadoma ne pojavi. Večina moških se potopi po pogrebu v roki, v upanju na najboljše, nato pa pozabi na temo, dokler se ne zmenijo skozi naslednjo.

Ampak niste večina moških, zato bi radi izvedeli, kaj se pričakuje od dobro obnašanega gospoda na pogrebu. Tvoja naloga je, da v težkem času podpirate podporo, zato delajte s taktom, spoštovanjem, občutljivostjo in dostojanstvom. Tu je nekaj smernic:

 • Če se ne nameravate udeležiti pogrebne službe, pošljite pismo sožalje. Ne sme biti dolgo, vendar mora biti iskren. In prosim, 21. stoletje ali ne, ne napišite e-maila za sožalje ali Facebook-a. Te okoliščine zahtevajo osebni dotik vašega pisanja rokopisov.
 • Če ste družinski ali bližnji prijatelj pokojnika, obiščite svoj dom družine, da izrazite svoje sočutje pred pogrebom. Ponudite svojo pomoč na nek način. Prinesite hrano, tako da družini ni treba razmišljati o kuhanju med žalovanjem, varuškom ali opravljanjem nalog za njih.
 • Če se udeležite zbora ali pogreba in niste blizu družini, se predstavite in pojasnite, kako poznate pokojnika. Ne pustite jih nerodno ugibati v že težkem času.
 • Vedno pojdi na pogreb, če lahko. Neudobni in čustveni so, vendar so pomemben izraz spoštovanja in človeštva, družina pa ne bo nikoli pozabila na vašo podporo.
 • Izklopite pametni telefon med uporabo. Vaš e-poštni naslov in Candy Crush lahko čakata.
 • Ne zamujajte, ne bodite zgodaj in ne bodite moteči.
 • In končno oblačite ustrezno, kar pomeni

  .

  beri naprej

Pogrebne pripravljene obleke

Črna ali siva je edina pot

Temne barve so nujne. Črna obleka je najboljša, sledi temno siva in nato temna mornarica. Če nimate lastne obleke, nosite temne oblačilne hlače z oblečeno srajco in kravato in čimprej vprašajte, zakaj nimate obleke. Popravite stanje takoj.

Če pogreb poteka v cerkvi, pustite jopico med slovesnostjo. Če se drži v toplem podnebju, zunaj in čez dan, lahko pustite jopič.

Nikoli ne obiščite pogrebne službe v kavbojkah, majici, patike ali kaj drugega, ki bi ga nosili ob vašem prostem času. Tudi če so prisotni drugi moški, se tako upreti željam, da pridejo k nečim, razen če prejmete posebna navodila od družine, da to storijo.

Majice in vezi za pogreb

Odločite se za bele ali črne srajce z navadnimi vezmi

Siva bela obleka je standardna, a tudi črna srajca je sprejemljiva možnost. Če gre za vratno obleko, pojdite konzervativno. Samo trdni ali preprosti vzorci, v črni ali drugi temni, omejeni barvi. Izogibajte se karkoli z glasnimi vzorci ali svetlimi barvami. Vaše novosti, ki jih pokrivajo martini kozarci ali leopardi, morajo ostati doma.

Ne glede na to, katero konzervativno oblačilo izberete, poskrbite, da so vaša oblačila pritrjena, čista in brez vonja, da so čevlji polirani in da ste dobro urejeni. Pogreb ni čas, da se oblečete tako, da boste izstopali.

Dokončanje dodatkov za poglede na dotik

Izberite klasičen črni, srebrni in sivi dodatki

Upoštevajte temperaturo in vreme pri obleki za pogreb. Izberite ustrezno vrhnjo obleko, še posebej, če boste na prostem. Načrtujte nositi dolg črni plašč ali temno obleko, če je vreme hladno, in prinesite temen dežnik, če je v napovedih dež. Če ste prinesli klobuk, ga med uporabo ne nosite.

Kot pravilo, obleci, kot bi si za intervju za službo. Karkoli preveč neumno ni primerno, zato prihranite svoj rožnati kvadratni svilen žep za drugo priložnost. Všeč so izjave odtenkov, vendar se držite klasičnih sončnih očal za pogreb, če bodo potrebni. Nakit mora biti čim manjši.

Eden od pripomočkov, s katerimi skoraj ne morete narobe, je cvetje. Cvetje se lahko pošlje ali pripelje na pogrebno hišo, cerkev ali na družino domov pokojnika. Priložite kartico, ki izraža svoje sočutje. Različne vere imajo različne tradicije v zvezi s cvetjem za pogrebe, zato določite, kaj je primerno, preden ukrepate. Če družina zahteva darila namesto cvetov, spoštuje njihovo zahtevo.

Pravzaprav spoštujejo vse zahteve družine, tudi če (in še posebej, če) vas prosijo, da nosite tisto martini stekleničko novost.

POVEZANA: Razlika med formalno in pol formalno pojasnjeno

1/5

Burberry

BUY

2/5

REISS

BUY

3/5

Jil Sander

BUY

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi