Pozabite na Mindfulness: študija razkriva jogo je povezana z rampant narcissism

Anonim

Je duhovnost le kodeks narcizma? Že leta smo mislili, da smo cinični prasci za izsiljevanje ljudi, ki pokrivajo versko doživetje. In da: bili smo (še vedno!) Ljubosumni na jogiji "tesen abs in tonirane čevlje. Ampak tudi: naša kritika je upravičena! Samo vprašajte znanost.

Joga naj bi bila 90-minutna meditacija odprtega očesa, ki te uči, da je jaz iluzija. Bolje, da razumete to, bolj razsvetljeni ste. V teoriji je to popolnoma ne-sebična in lepa ideologija.

Vendar nedavna raziskava to neposredno nasprotuje, saj ugotavlja, da lahko sodobna meditacija in praksa joge dejansko napihnejo svoj ego. Univerza v Southamptonu, ki je objavila svoje ugotovitve v časopisu Psihološke znanosti, je sprejela 93 študentov joge in ocenila njihov občutek samozadostnosti v obdobju 15 tednov.

Najprej so ocenili, kako udeleženci doživljajo samozavest, tako da se sprašujejo, kako jih primerjajo s povprečnim učencem joge v svojem razredu. Potem so opravili test, ki je opredelil osnovne narcistične težnje (npr. Udeleženci so morali oceniti, kako globoko veljajo izrazi, kot so "jaz bom dobro znan po dobrih dejstvih, ki jih bom opravil"). Nazadnje, kot je poročal Quartz, so imeli lestvico samozavesti, v kateri so spraševali udeležence, ali se strinjajo z izjavami, kot so: "Trenutno imam visoko samozavest."

"Ko so učenci ocenjevali v uri po razredu joge, so pokazali bistveno večjo samozaščito, glede na vse tri ukrepe, kot če niso storili joge v zadnjih 24 urah (Quartz)."

Podobne rezultate smo pridobili tudi iz skupine prostovoljcev, ki so meditirali. Kateri se sprašuje: ali so bili udeleženci teh "ego-tihih" dejavnosti napačni, ali pa je bil Buddha vesel lažnivec?

Zdi se, da je prva verjetnejša. V resnici obstajajo dolgoletne teorije različnih akademikov, ki jih učitelji zahodnega učitelja budizma "ne uspe vaditi v oči do nesebičnosti, ki bi morala označevati cilje teh prizadevanj" ( Quartz ). Čeprav sta bila joga in meditacija prvotno namenjena kot način za pomiritev ega, jih mnogi novinarke izvajajo s samopodobo kot svoj glavni cilj.

Kar je dovolj pošteno. Toda, kot poudarja Andrew Hampson iz Bad Yogi Retreats; ne moreš imeti svojega razsvetljenja in ga jesti tudi. Tudi: samo zato, ker se z jogo počutite dobro glede sebe, ne pomeni, da vas postane sebično.

"Način, s katerim poučujem in način, kako vadim, je vse, da sem" resničen "in ne biti pretiran ali aroganten glede položajev, ki jih lahko dobro delate."

"In trdno verjamem, da vsakdo, ki si prizadeva za zdravo hrbtenico in miren um, vodi v pravo smer duhovno, " je dejal.

"Rekel je, da je samo ena resnična različica joge podobna dejanju, da je samo ena resnična vrsta glasbe."

"Bistvo je, če premišljeno premikate svoje telo in zavestno dišate, ko prakticirajo jogo. To je pazljivo! Ime ali stil joge ni pomembno, kako prepeta ali moteča joga ni pomembna. Zavestno dihanje in zavestno gibanje JE pomembno! ", Je dejal.

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi