Essential Classics: Pirelli koledar

Anonim

Ko je Sophia Loren nastopila pol-gola za Pirelli Calendar v letu 2007 v starosti 72 let, je bila njegova odločitev sporna. V revolucionarni izdaji koledarja iz leta 1987 so prikazani le črni modeli. Letošnji koledar bo prvi, ki bo vključeval model velikosti plus. Z drugimi besedami, Pirelli Calendar je bil vedno sporen, radikalen, napredno razmišljanje in provokativnost - kar je 4 besede, ki jih radi uporabljamo za večino stvari, še posebej za lepe ženske.

Zgodovina

Za nekaj tako legendarnega, Pirelli Calendar ima presenetljivo skromen izvor. Giovanni Battista Pirelli je ustanovil podjetje, ki se v Milanu imenuje leta 1872. Pirelli se je prvotno specializiral za gumarske in derivativne procese in je še vedno osredotočen na proizvodnjo pnevmatik in kablov. V iskanju načina, kako se razlikovati od konkurence, je Pirelli UK Limited prišel do revolucionarne zamisli leta 1964: glamurozni, goli in glamurozni nude Pirelli koledar.

Prvotna izdaja Pirelli koledarja je predstavila modele s Pirellijevih ključnih trgov s podobami pnevmatik, ki so jih postavili na vrh (res, resnično) in ga je ustrelil Robert Freeman, fotograf, znan po svojem delu z The Beatles. Njena razpoložljivost je bila (in je) izredno omejena - le kot korporativno darilo omejenemu številu kupcev Pirelli in znanih VIP-uporabnikov - zaradi česar ostali ostali postanemo bolj obupani, da bi prišli do vrha. Dobro igra, Pirelli.

Koledar je bil prekinjen za obdobje, ki se je začelo leta 1974, kot strategija za varčevanje z denarjem med recesijo, ki jo je povzročila naftna kriza. K sreči je bila vstajena desetletje pozneje in od takrat naprej ostaja v produkciji. Današnji koledarji Pirelli so dipčali avtomobilske dele v prid poudarjanju spektakularnih mednarodnih lokacij in še bolj spektakularnih modelov, ki se v njih pojavljajo. Koledar Pirelli je še vedno potezni znak, ki prikazuje najbolj iskane fotografe in modele po vsem svetu.

V popularni kulturi

Pojav na Pirelli koledarju je točka prestiža tako za fotografe kot za modele. Vzorčna imena, kot so Annie Leibovitz, Mario Testino, Nick Knight, Patrick Demarchelier, Terry Richardson, Karl Lagerfeld, Helmut Newton in Steven Meisel, so svoje objave poslali v objavo. Poznati obrazi (in telesa), ki so nastopali na straneh Pirelli koledarja, so: Cindy Crawford, Kate Moss, Helena Christiansen, Sienna Miller, Naomi Campbell, Gisele Bündchen, Doutzen Kroes, Heidi Klum, Karolina Kurkova, Caroline Trentini, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Anja Rubik in Natasha Poly.

Kje kupiti

Koledarji Pirelli niso naprodaj. Proizvodnja je omejena in lastništvo je izključno. So zelo priljubljene zbirateljske predmete, vendar vam veliko sreče pridobi roke. Za večino od nas je to tako blizu, kot bomo kdajkoli prejeli.

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi