DJ May je lahko slučajno odkril identiteto Banksyja

Anonim

Je Massive Attack član človeka za Banksyjem?

Vprašanje identitete Banksyja je navdušilo ljubitelje in hatre, in to je v novicah spet zahvaljujoč zdrsu jezika angleškega DJ Goldieja.

Med predstavo o nedeljivih podkategorih pesmi Scroobius Pipa, Goldie je to povedala o neučinkovitem uličnem umetniku:

"Za nekaj podobnega kot grafiti, ki je navdihnil svet s pisavo ali kaj storiti z vsemi, ki nosijo baseball pokrov in prekleti patike, je v svojem središču še vedno napačno razumljen. Ampak mi dajte mehurčko in ga postavite na majico in napišete "Banksy" na njem in smo sortirani

.

Lahko ga zdaj prodajamo. Nič nespoštovanja Roba, mislim, da je sijajen umetnik. Mislim, da je preobratil svet umetnosti. "

Rob. Rob, kdo?

Goldie ni navedel - na kratko je zaustavil in spremenil zadevo - vendar so navijači poimenovali dva osumljenca.

Možnost ena: on je Robin Gunningham, človek Daily Mail "razkril" kot Banksy leta 2008, kljub temu, da nikoli ni mogel potrditi teorijo.

Druga možnost: on je Robert Del Naja, pevec in ustanovitelj Massive Attack. Skupaj z glasbo, Del Naja proizvaja likovno umetnost pod imenom 3D. Goldie in Del Naja sta stara prijatelja, Goldie pa je že navedla, da umetniško delo Del Naja vpliva na njega. Oba sta potekala v istih grafitnih krogih konec osemdesetih let.

Novinarka Craig Williams je lani izvedla petmesečno preiskavo, v kateri je ugotovil, da je Del Naja res za Banksyjem - in da Banksy ni ena oseba, ampak kolektiv uličnih umetnikov z Del Najo kot njihov vodja.

Del Naja je zanikal to trditev, ki jo imenuje "željno razmišljanje" in "dobra zgodba, a na žalost ni res". "On je tudi partner, " je dejal Del Naja. "Bil je na nekaterih koncertih. To je samo vprašanje logistike in naključja, nič več kot to. "

Seveda to komaj prepričuje vsakogar, ki verjame, da je Del Naja človek. Banksy freelance so se pogosto pojavljali na lokacijah, kjer je Massive Attack nedavno igral, in Banksy je zagotovil predgovor Del 2016 leta 2016, knjigo Del Naja, 3D in Art of Massive Attack .

Goldiejev listek ni prepričljiv dokaz, da je Del Naja Clark Kent Banksyja, vendar je več kot dovolj grista, da bi ponovno začela govorica.

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi