Potopite v najboljše podobe podvodnega fotografa letošnjega tekmovanja

Anonim

Fotografija nam pomaga, da vidimo naš planet (in naprej) na popolnoma nov način. Tukaj na D'Margu smo se čudili nad neverjetnimi živimi živalmi sveta, razmišljali o skrivnostih galaksije in gledali na naša najljubša mesta iz vesolja.

Naša naslednja fotografska pustolovščina nas popelje na ozemlje, ki ga običajno vidijo potapljači. Podvodni fotograf leta tekmovanja je objavil zmagovalce za leto 2017, kar nam daje redek pogled na to, kako lovijo morje, plavajo in igrajo pod površino.

Francoski potapljač Gabriel Barathieu je za svojo fotografijo Dancing Octopus prevzel nagrado. Podoba ujame gracioznega glavonožca v laguni v Mayotte, ob jugovzhodni obali Afrike. Sodnik Alex Mustard je to imenoval "tako baletno kot zlonamerno".

"Ta slika kaže, da hobotnica pomeni posel, ko lovi v plitki laguni, " je dejal Mustard. "Način, kako se premika, je tako drugačen kot kateri koli plenilec na kopnem, to bi bilo resnično tujec iz drugega sveta. Resnično nepozabno bitje, lepo fotografirano.

Sodnik Peter Rowlands je pohvalil svoje "živahne kontrastne barve, podrobne občutljive teksture" in "popolno predstavo".

POVEZANE: zmagovalci iz britanske nagrade za fotografijo divjih živali leta 2016

Letošnji drugi veliki zmagovalci so Nick Blake (ki je vzel britanskega podvodnega fotografa leta za svojo podobo Out of the Blue ), Horacio Martinez (ki je zmagal podvodni fotograf leta za Oceanik na nebu ) in Nicholao Georgiou (ki je dosegel najbolj obetavnega britanskega podvodnega fotografa leta za Orco Pod ).

Zmagovalci in zmagovalci so bili najavljeni tudi v različnih kategorijah, vključno z makro, razbitinami, vedenjem, širokim kotom in portretom. Tukaj boste našli izbor najboljših in vseh zmagovalcev podvodnega fotografa leta 2017.

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi