Nevarne heights: vzpon na Race Everest Race

Anonim

Šest dni. Šest mesecev usposabljanja. Sto šestdeset kilometrov. Več kot 25.000 metrov v višini se spremeni. Race Race Everest ni za srce ali noge.

Najbolj elitni atleti na svetu niso zadovoljni s potovanji v telovadnici. Če bi morali uganiti, bi rekli, da se brijejo z električnimi orodji, zobne krtače z jekleno volno in prelijejo viski nad žitom za zajtrk. In ko gre za opravljanje podvigov fizikalnosti, bodo storile samo skrajnosti.

Dirka Everest je ena od najtežjih ultra-maratonov na planetu. Udeleženci se srečujejo ne le z običajnimi fizičnimi in duševnimi izzivi maratona, temveč tudi edinstveno obdavčljivim terenom, nepredvidljivimi vremenskimi razmerami in neusmiljenimi vzponi na brutalnih višinah.

Povedano drugače, veljajo le nevarne potrebe.

Strašljiv tečaj

Everest Trail Race je večstopenjsko ultra-maratonsko vožnjo čez šest dni v novembru v regiji Solukhumbu v Himalaji. Tekmovalci so tretirani na nepozabne poglede na najvišje svetovne gore, vključno z Everestom, Lhotsejem, Makaluom in Kangčenjunjo. Toda, ko je celotna razlika med pozitivnim in negativnim nadmorskim časovom pri več kot 29.000 m, kulise niso edina stvar, ki odvzame dih.

Natančno se spreminja vsako leto. Pot združuje pot proti umazaniji in stopnicam z visokogorskim terenom. Tipične dnevne razdalje za šest stopenj se gibljejo med 20 km in 30 km, vzpon pa lahko od nekaj sto metrov na dan do nekaj tisoč. Skupaj tekači pokrivajo razdaljo 160 km.

Pred začetkom avanture v življenju udeleženci Everest Trail Race prejmejo knjigo o cestah, ki opisuje podrobnosti posamezne faze. Direktor dirke ponuja vsako drugo informacijo vsako jutro pred začetkom dirkanja dneva.

Vstopne zahteve

Kot ste že ugotovili, Race Race Everest ni za vsakogar. Potrebuje izjemno stopnjo telesne pripravljenosti, intenzivno količino volje in žvečilno žlico norosti.

Dirka je odprta za vsakogar, moškega ali žensko, ki je starejša od 18 let in izpolnjuje zdravstvene zahteve. Vsi udeleženci morajo predložiti splošne zdravstvene kartoteke in rezultate elektrokardiograma na prostem. Organizacija ETR prav tako zelo priporoča test izjemnih situacij.

Tekmovalci lahko vstopijo bodisi kot posamezniki ali ekipe. Ekipe sestavljajo tri ali več pripadnikov katerega koli spola. Če želite ostati v dirki, mora vsaj dva člana ekipe izpolniti celoten tečaj. Udeleženci plačajo dodatno prijavnino kot del ekipe.

Stroški vstopa se razlikujejo vsako leto. Udeleženo plačilo poleg vstopnine vključuje tudi:

  • Domači in mednarodni leti
  • Vsi lokalni prevozi
  • Namestitve
  • Vsi obroki pred in po dogodku ter hrana med dirko
  • Medicinska pomoč na kampih in vzdolž dirke
  • Individualna uvrstitev, plus uvrstitev ekip za registrirane ekipe
  • Medaljo in majico za tiste, ki zaključijo tečaj

Po začetni pristojbini za registracijo v višini 500 GBP je plačilo v celoti potrebno do 1. septembra, ki vodi do dogodka. Skupni stroški vstopa za leto 2014 so znašali 2.800 funtov.

Oprema in kampiranje

Noben maraton ni enostaven, maraton, ki teče pod budnim očesom Everesta, je popolnoma živa. To ni cushy urbana dirka, kjer vas navdušujejo gledalci s smešnimi znaki, končate s pintom lokalno potapljanje in se nato spustite v udobje vaše lastne postelje.

Tekmovalci v dirki Everest Race dajo vso svojo opremo na hrbtu in prenočijo v kampih. Organiziranost dirke zahteva, da vsak tekmovalec nosi paket, ki vsebuje izbor obveznih zalog, vključno s spalno vrečo, glavnim baklo, kompasom, vžigalnikom, pazi, piščalko in osnovnimi materiali za prvo pomoč. Neupoštevanje katerega koli obveznega gradiva povzroči kazen ali diskvalifikacijo.

Noči se porabijo v šotorih za dve osebi, postavljenih na izbranih lokacijah. Tekmovalci lahko med prijavo zaprosijo svojega partnerja za šotore, v nasprotnem primeru se bodo zasnovali na podlagi spola in državljanstva. Poleg šotorskih šotora je vsak tabor sestavljen iz šotorskih šotorov, jedilnega šotora, šotora za zdravstvene storitve, šotora za taborjenje in organiziranega prostora.

Čeprav je smeh utrujen, večerne bolečine in glasnost so glasne, nekateri izmed najbolj zabavnih trenutkov ETR najdemo v teh vmesnih vasicah.

Dan dirke

Po šestih mesecih priprave se končni dan konča. Vsaka od šestih faz se začne kot skupina. Udeleženci se prijavijo z začetnimi kontrolorji, prejmejo nekaj energetskih drogov za cesto, nato pa vzletajo po poti, opisani v cestni knjigi. Voda se porazdeli na določenih lokacijah ves dan.

Vsako fazo je treba dokončati v okviru največjega dodeljenega časa, določenega glede na težavo poti. Tekmovalci, ki ne presežejo kontrolnih točk ali končne črti pred iztekom roka, lahko nadaljujejo dirko, vendar ne bodo dosegli splošne končne razvrstitve.

Everest Race Race testira vse. Vaše mišice. Tvoja duševna trdnost. Vaša samozadostnost. Tvoja neustrašnost. In da, prijatelji bodo mislili, da si nora za vstop.

Toda medtem ko menijo, da se udeležijo pilates razreda s punco, da je tvegano atletsko izkoriščanje, se boste pridružili najbolj elitnih športnikov na svetu v pustolovščini, kot nobena druga. Življenjska doba hvalisanja, zajamčena.

Zanimivi Članki

Dwyane Wade vam pokaže, kako zvišati Fanny Pack z $ 44,000 Rolex

8 Cool & Affordable Slimline Ure

12 najbolj elegantnih slavnih moških v tednu [17.07.15]

30 načinov Rock Redhead & Ginger Furuške navdiha