Popoln vodnik za moške klobuke in kako jih nositi

Anonim

Klobuk je danes veliko napačen kos oblačil. Zdi se, kot da se nekdo vedno pritožuje ali naredi snežne pripombe o gentlemanskem chapeauu, vendar le zato, ker se bojijo, da ne razumejo, kako nositi klobuk. Ne samo, da je kapa tišina način za dokončanje obleko, je tudi vsestranski, funkcionalne moške dodatke, ki je primerna v vseh letnih časih. Sonce, sneg, dež, slepi. skoraj nihče vam ne more vrniti mati narave, ki se ne bo pomirila z dodatkom klobuka.

Brush up na različnih vrstah, ki so na voljo, nato pa po naši galeriji navdiha in idej za pokrivala. Kmalu boste videli, da je klobuk brez napora in navdihnjen končni dotik.

Naše najljubše vrste klobukov

Hat stilov postanejo tako ustvarjalni kot ljudje, ki jih nosijo, vendar so to osnove, ki jih morate poznati.

Panamski klobuk

Ekvadorsko poreklo , Panamska klobuk je tradicionalno narejena iz pletenih listov dlane podobne rastline . Svetloba v barvi, Panama je povezana z obmorskimi in tropskimi krajevnimi kraji (skupaj z zgodovinskimi težkimi silami kot so Teddy Roosevelt in Humphrey Bogart ). Priložen Panamski klobuk, imenovan Montecristis, ki ga izdelujejo strokovni ekvadorski tkalci, ima lahko več kot 1600 tkiv na kvadratni palec in je pod strogimi pogoji razvrščen v fundacijo iz matičnega mesta panamske klobase. Na #menswear pokrajini, Panama vlada vrhovni. Skoraj vsak ambiciozni pavton v Pitti Uomo je v juniju izdan v oddaji. Panama je zaradi svoje odlične prezračenosti in skromne teže idealna spremljava poletnega obleka.

Montecristis kot investicijski del upoštevajte, če želite poleti narediti v stilu - jih izdelujejo lokalni proizvajalci in postajajo redke pasme zaradi svetovne konkurence in visokih cen.

Ne nosite ga zunaj sezone - oblikovan je za modro nebo in lahko izgleda nezdružljiv s temnejšimi jesenskimi ali zimskimi toni.

Fedora

Zdi se, da je fedora v nekaj vznemirljivem vzorcu ljubezni s sardorialno zavestno javnostjo. Seveda, Fred Astaire je nosil enega, ampak tudi to grozljiv fant, ki igra World of Warcraft in ne nosi dezodoranta. Nekoč so jih nosili poslovneži po vsem svetu, zdaj pa je težko pretresati vtis, da jih je pogoltnil manj eleganten denizen družbe. Vendar pa fedora stalno reciklirajo ustvarjalni sartorialisti, ki cenijo svojo dostopno naravo preko casual-formalnega spektra. Federacija ima po dolžini krsto navzdol krono in "ščepec" na obeh straneh sprednje strani. Dobro izdelano število mora biti narejeno iz klobučevine, s trdnim (a nepropustnim) robom. Izdelane so v različnih širinah in barvah, vendar vam najbolje držijo nevtralne tone in širino srednje velikosti. Zdi se, da je zvezni trend dosegel najvišjo vrednost, vendar še vedno plavajo v različnih oblikah in ni nobenega razloga, da se ne ujamejo in dajejo vaši glini in glavnik preleti.

Naložite v "pravilno" zvezo. Visokokakovostne klobučevine klobuki sčasoma ohranijo svojo obliko in barvo, v primerjavi z variantami trgovskih prodajaln. Specialistične blagovne znamke klobukov, kot je Akubra, imajo strokovno znanje in se ne osredotočajo na druge panoge in njene družbe, ki zaslužijo vašo pozornost (in dolarje).

Ne obrabi roba navadne obleke. Pop up, tako da ne izgledate kot tip, ki je prebral igro in ga je resno vzel.

Bowler

Prvotno zasnovan za pretežno pregibanega britanskega aristokrata in poslanca Edwarda Cokea, cenjeni klobuk je približno kot britanski kot neroden mali pogovor in grozno vreme. Kljub vznemirjenemu koraku je postal priljubljen pripomoček za delovno razkolo, preden so ga rešili zgornji razredi, ki so delali na bančniškem vezju Londona. To je edinstveno privlačnost tudi privedlo do eksplozije priljubljenosti med avtohtonimi bolivijskimi ženskami in seveda robustnimi, samotnimi strelci na ameriškem Old Westu (dejansko je bil bolj priljubljen kot arhetipski kavbojski klobuk). Ali bo zadnje stojalo v današnjem seznamu #OOTD ugibalo kogarkoli, če pa se lahko fedora vrne z maščevanjem, zakaj ne bi bil bowler?

Če se ne morete upreti, oblečite na videz. Dvojno oblečena obleka, dežnik, letnik Jaguar, nagel naglas - dela.

Ne pričakujte, da bodo vaši partnerji zlahka popustili, če ga nosite.

Očka Hat

Nihče odrašča, da bi bil videti kot njihov oče (razen če je George Clooney). V vseh razmerah je oče klobuk razbil ta kulturni standard na koščke in leta 2017 izgleda kot leto, v katerem so starejši moški še enkrat sartorial heavyweights. Oče klobuk je v bistvu baseball pokrov z ageistično naslov. Približno starejši primestni očmi ljubijo sranje od njih - udobno, poceni in odlična alternativa zdravljenju regeneracije las - in ta privlačen odnos se je filtriral skozi popularno kulturo, dokler ni končal v rokah tisočletja in drugih kul otrok .

Ali izkoristite priložnost, da jo najdete s krilcem v pop kulturi. Različne blagovne znamke postavljajo logotipe in sleng, ki na nek način pahljajo odražajo zeitgeist. Če je to tvoja marmelada, je sodobni oče klobuk plodno igrišče.

Ne pozabite, da je to casual rezanih - to je omejeno na kombinacije tee-jean-jakne. Na tiskovni konferenci boš izgledal kot trener baseballa, če ga nosiš s krojenjem.

Snapback

Snapback ima nekaj lastnosti s svojim bratrancem, vendar ga je mogoče razlikovati po trdnem ravnem robu in nastavljivem hrbtu. Manj je odpuščanje, če imate čudno obliko glavo, vendar je postala nepreklicno povezana z ameriškim streetwearom in njenimi globalnimi izrezki. Vendar pa se zdi, da se je snapback v zadnjem letu zadržal na zadnjem sedežu kluba očka. Kljub novi konkurenci se snapback še vedno odziva v urbanih glasbenih krogih in je izjemno uspešen v športni industriji.

Ne nosite ga zunaj z nalepko na robu.

Vedno upoštevajte predhodno pravilo.

Trilby

Fedora-Lite, trilby se razlikuje od svojega bolj uglednega bratranca s krajšim, nizko poševnim robom. Čeprav je v 20. stoletju uživala zlato dobo ugleda, to ni več skupna značilnost podjetja garderobe. Danes je trilby pogosto povezana z igralci računalniških iger in pickupov, ki spodkopavajo svojo prejšnjo spoštovanje in povezavo z delovnim človekom. V zadnjem času je Bruno Mars dal najboljši posnetek, da bi ga odtrgal od sramotnega sartorialja, zato je napoved, da je njegova trajna smrt morda prezgodaj.

Newsboy

Klobuk novinarke je bil v 20. Stoletju hit med Britanci iz delavskega razreda. Dockworkers in trgovci favorizirajo ta klobuk, med drugim. Zanj je značilen zakrivljen rob, puffy osem panelno telo in zgornji gumb. Za čas, ki je bil zastarelo, se je ponovno pojavil novinarski klobuk. Je prilagodljiv in dodaja značilnost navadnemu priložnostnemu ansamblu - pomislite na belo črto, timberlande in kavbojke.

Naložite v pokrovček Harris Tweed. Harris Tweed je neuničljiv in absolutni lifesaver pozimi. Podprli boste tudi častitljive mlinske tkanine, ki so zadnji v svoji vrsti.

Ne vnašajte enega z napihnjenim telesom - lahko vam glava postane podobna volnenega balonu.

Flat Cap

Ploska kapica je še en junak iz delavskega razreda in bližnji sorodnik novinarke. Od novinarke se razlikuje tako, da se odpre zgornji gumb in napihnjena oblika. Čeprav je njegova priljubljenost dosegla vrhunec v začetku 20. stoletja, je uživala v ponovnem vzponu za svojo vintažno privlačnost, preprosto obrabo in enostavnost kot dodatek v vikendski ansambel. Najbolj primerna je za gnečo vikend vožnjo do hribov ali lenastih malic.

Uporabite ga kot močno alternativo kapi jeseni. Medtem ko ni tako toplo kot kapa, je volnena bombažna ploska kapica senčnik in ima veliko večji značaj.

Ne dobite enega v usnju - to vam bo izgledalo kot irski mafionec, usnjeni klobuki pa niso zelo udobni, kot je.

Boater

Klobuk je formalni poletni klobuk, ki je dosegel priljubljenost v poznem 19. in začetku 20. stoletja. Klobuk je narejen iz trde senitne slame z žlebastim trakom okoli krošnje. Ta stil pokrivala je sartorial unicorn v današnjem predelu moških oblačil in se redko nosi zunaj kvartetov za brivske kroglice, dramske dneve in šolske uniforme. Ker gre za formalni del, se običajno nosijo s salonom ali najbližjim poletnim aproksimacijo. Klobuk je določen izjava, ne pa tudi za podcenjene obleke. Ampak, če ste vedno želeli začeti barbershop kvartet, si lahko vsaj poveste, kako prekleto ostro izgledate, medtem ko razstrelili nekaj melodij s svojimi prijatelji.

Beanie

Kapa je bila dolgo preoblikovana, ker je bila uporabna kompletna oprema za hladno vreme do visokokakovostne opreme. Razkošne težke kategorije se niso oddaljile od kape v zadnjih zbirkah, kar jim daje širšo publiko izven streetwear krogov. Na # menswear vezju je postalo pogosto, da debonair gent združuje tradicionalne krojene kose - obleke, blazerje, plašče - s kapejem kot končno zimsko dodatno opremo. Nikoli si nisi mislil, da bi videl ta dan? Pokazalo se je, da ima kapa vsestranskost zunaj streetwear. Obstaja tona možnosti tam zunaj: čudne volnene številke povratka, rebbed dveh tonskih možnosti, in enobarvni bombaž ribiči kape.

Bodite odrasli in dobite vgrajeno kapico. Obeski, obeski na zadnjem delu izgledajo kot slabo nameščeni kondom in leta 2017 nima mesta.

Ne bojte se, da bi s svojo krojenostjo kombiniraš (ustrezno nameščeno) kapico. Zimski oblek, jopičasti plašč in elegantna bombažna kapa iz bombaža združujeta robustno moškost z elegantno krojenostjo.

Svinjska pita

Porkpie klobuk je še en sorodnik fedora. Majhen in okrogel, s plosko krono in zgibom vzdolž zgornjega roba. Njegova ozka in skrčena oblika sta privedla do primerjave s svinjsko pito - torej ime. Po navadi je bil prašič, ki ga je ženske prvotno podpiralo čez Atlantik, preden so ga v 20. stoletju podprli navdušeni moški občinstvo.

Nedavno poznavanje svinjine je mogoče pripisati Breaking Bad, kjer je postal ponavljajoči pripomoček za Walter White v njegovem grozljivem osebju Heisenberg. Prav tako je priljubljena med javnostjo, ki spoštuje zakon, kot priložnostni dodatek k vikendi, kjer bi lahko bila federacija preveč demonstracijska in da je kapica preveč ulica.

Ali dobite svinjskega piščanca v drugih materialih - bolj vsestranski, tako v sezoni kot slogu, kot slamnati svinjski piščanci.

Ne daj si drugačnega ega kadarkoli oblečeš ( Breaking Bad se ni dobro končal za Walter White, spomnite se).

Bucket Klobuki

Bucket klobuki so uspeli plaziti svojo pot iz pepelov iz 90-ih, in na mixtape in dancefloors po vsem svetu. Klobučni klobuk dobi svoje ime (presenečenje presenečenje), da je videti kot obrnjena vedra z rahlo razžarjenimi robovi. Klobuki za lopate so velik hit v različnih podkulturah elektronske glasbe, vendar je glasovanje še vedno jasno, ali so zaslužili sedež za mizo. Vendar pa že več let delajo v krogih, brez znakov upočasnitve.

Ne nosite enega, če se prevzamete prevec resno.

Izkoristite svoj notranji 90-letni hip-hop in ga nosite s svojim fantom. V petih letih boš pogledal nazaj in se smejal (in se smejal, verjetno).

Kliknite galerijo, da si jih ogledate v akciji.

1/62

2/62

3/62

Zanimivi Članki

12 najbolj elegantnih slavnih moških v tednu [17.07.15]

Bela obleka srajce, ki se nikoli ne bodo izogibale slogu

35 Eleganten pogled 35. rojstnega dne Ryan Goslinga

Shirt & Tie Combos, ki vas bo opazil za prave razloge