Pametno inovacije, ki so se odkrile pri SXSW, bi lahko bile rešitve stanovanjske krize v Avstraliji

Anonim

Ker večja avstralska mesta še naprej širijo krize glede dostopnosti stanovanjske krize, so lahko na SXSW čez noč odkrili potencialen odgovor - 3D tiskane hiše, ki stanejo 4.000 ameriških dolarjev.

V zadnjem času je tehnologija zasnovala vse od plastičnih predmetov do naprednih superge in celo strelnega orožja. Najnovejši izkoristek, čeprav je verjetno najbolj nenavaden.

Nova zgodba, dobrodelna združba Y Combinator se je združila z družbo Ikona za robotiko, da bi razvila prvo 3D tiskano hišo, ki ustreza sodobnim gradbenim standardom in dovoljuje ljudem, da živijo. Še pomembneje je, da jih je mogoče dokončati v samo 24 urah.

Ideja je nastala kot pobuda za izgradnjo majhnih hiš za družine v nesrečah, kot so Haiti in Salvador. Prototip 74 kvadratnih metrov domov, ki se nahajajo v Austinu v Teksasu, je znašal 10.000 ameriških dolarjev za izgradnjo z uporabo lastniškega Vulcanovega tiskalnika, vendar bo podjetje sčasoma prineslo to ceno na prej omenjene 4.000 ameriških dolarjev.

Proces se še vedno izpopolnjuje v trenutku, a ko pride tam, New Story upa, da se hiše lahko zaključijo v samo šestih urah.

Tudi tiskalnik Vulcan ni ravno majhen, vendar je še vedno mobilen. Deluje tako, da izloči posebno mešanico betona v plasteh, ki se strdi, ko se odtisne, kar drastično skrajšuje čas, ki ga potrebujejo, da bi se prebivalci preselili. Jakost, Ikona pravi, da so tiskane stene po nekaj dneh strjevanja močnejše kot cinderblocks, ljudje se lahko takoj premaknejo.

Obstaja še nekaj dodatnega dela, ki se zahteva v obliki namestitve oken, strešne kritine, vodovodne instalacije in električne napeljave, vendar je vse mogoče narediti v manj kot 24 urah. Ikona upa, da bodo v prihodnosti imeli tudi robote, da bi dosegli ta zadnji del sestavljanke, medtem ko dronovi brizgajo barvo zunanjosti doma.

"Dostopnost je pomembna, " je dejal cofounder ikone Evan Loomis. "Ne glede na to, ali ste v Austinu ali Salvadorju."

Imamo hitro hrano. Zdaj imamo hitro stanovanje. Oglejte si spodnji videoposnetek, da vidite, kako je to storjeno.

Zanimivi Članki

Dwyane Wade vam pokaže, kako zvišati Fanny Pack z $ 44,000 Rolex

8 Cool & Affordable Slimline Ure

12 najbolj elegantnih slavnih moških v tednu [17.07.15]

30 načinov Rock Redhead & Ginger Furuške navdiha