Banksy odpre hotelsko distopijo s "najslabšim pogledom na svet"

Anonim

Dnevni prostor je opremljen s CCTV kamerami, ni bazena in predsedniški apartma se ponaša z »najslabšim pogledom na vsak hotel na svetu«, toda če je to resnično podobno vašemu sanjskemu počitku, je Banksy vaš mož. Nedosegljiv britanski umetnik je pravkar predstavil svoj najnovejši ambiciozen projekt: hotel Walled Off.

10-sobno, polno delujoč gostišče se nahaja v Betlehemu, v soseski umetnikova spletna stran opisuje kot "živahno". Vendar to niso navadne nastanitve, ker je hotel postavljen neposredno ob spornem zidu, ki ga je zgradil Izrael na zasedenem Zahodu Bank.

"To je točno sto let, odkar je Britanija prevzela nadzor nad Palestino in začela ponovno urediti pohištvo - z kaotičnimi rezultati", je dejal Banksy. "Ne vem zakaj, ampak se mi je zdelo kot pravi trenutek razmišljati o tem, kaj se zgodi, ko Združeno kraljestvo sprejme veliko politično odločitev, ne da bi v celoti razumeli posledice".

Vsaka soba v hotelu Walled Off gleda na mračne betonske plošče na steni, v zgornjih nadstropjih pa se nahajajo pešpoti izraelske straže, ki vodijo nad mestom. Notranji slog blagovne znamke Banksyja prežema krog prostora.

V eni sobi, stražar in protestnik se borijo s peresnimi blazinami na steni nad posteljo. V preddverju se klasični pokončni kip zaduši z oblakom solznega plina. Plastični šimpanzi zvončnik vhod. Projekt je bil zaključen v popolni tajnosti v 14-mesečnem obdobju, o katerih so poročali, da so celo palestinski uradniki presenetili, ko so se vrata odprla za poslovanje.

Čeprav se zdi, da je podjetje zelo trdno, Banksy pravi, da hotel ponuja "toplo dobrodošlico za vse z vseh strani konflikta in po vsem svetu."

"Hotel Walled Off je povsem neodvisen objekt za prosti čas, ki ga je ustanovil in financiral Banksy. Ni usklajena s političnimi gibanji ali s skupino, ki je pod pritiskom, "pravi bralka. "Cilj je povedati zgodbo o steni z vseh strani in obiskovalcem omogočiti, da jo odkrijejo zase. Ponujamo posebno toplo dobrodošlico mladim Izraelcem. Absolutno ni nobenega fanatizma v prostorih. "

Čudežno, to ni le umetniška instalacija - hotel Walled Off je pravi hotel, ki ga upravlja lokalna skupnost. Gostje bodo morali ob prijavi prijaviti depozit v višini US $ 1000 za zaščito umetniških del pred krajo ali premestitvijo. Potniki v proračunu lahko preskočijo polog, če ostanejo v pogradih v pogradu v hotelskem slogu.

Nerezidenti lahko tudi doživljajo dele projekta. Vsakdo je dobrodošel, da obiščete muzej in umetniško galerijo, kot tudi klavirski bar, v določenih urah.

Hotel Walled Off bo začel z rezervacijami 11. marca in načrtuje, da ostane odprt za celotno stoletno leto.

UP NEXT: Vzemite Video Tour Banksy's Dismaland Bemusement Park

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi