40 Britancev Street Artists vedeti

Anonim

Pomislite na ulično umetnost in eno ime skoči na pamet pred vsemi ostalimi: Banksy. Stencil mojster, aktivist, filmski ustvarjalec in vsestranski provokator postal (anonimen) obraz celotne umetniške oblike, vendar je daleč od edinega mestnega umetnika, ki ga je izdelal Združeno kraljestvo.

Kot v New Yorku v poznih osemdesetih letih so se pojavili ugledni grafiti in ulični umetniki iz Manchestera, Birmingema, Londona, Bristola in drugih ustvarjalnih kotičkov. Nekoliko ranjena praksa je postala pojav, ki je zaostajal za kritjem teme in stopil v močno svetlobo sramote. Ulična umetnost je postala glavna, vendar se je držala na robu in z veseljem sprejela nelagodje trdih zgornjih ustnic, ki so ga pretepali.

Banksy je del kulture od samih začetkov v Angliji. Njegov nemesis King Robbo, s katerim je vodil znano spopadanje, ki ga je v kanalu dokumentiral film 4, je bil še en zgodnji pionir žanra. Drugi zgodnejši izvajalci topov britanskih uličnih umetnikov so Paul Insect, znani po svojih duhovitih barvnih poslikanih delih v 80-ih in sodobnih barvah, prepletenih platnih, in Nick Walker, trobljenje ikono, ki jo je najel Stanley Kubrick, da bi ponovno ustvaril grafiti ulice New Yorka za film 1999 Eyes Wide Shut .

Več desetletij kasneje se topovi še naprej širijo in dodajajo pomembne umetnike, kot so Stik, Phlegm, Adam Neate, SNUB, Ben Eine in duo Best Ever.

Ulična umetnost v Združenem kraljestvu je v igri proizvedla nekaj najbolj vplivnih, legendarnih in zažgalnih imen. Tukaj boste našli 40 vredno znanje, ko boste naslednjič želeli zveneti na zabavi.

Zanimivi Članki

Black Tie Dress Code - Večerna oblačila kot James Bond

Conor McGregor razkriva Hilariously Iskren način, ki ga bo porabil 100 milijonov dolarjev

Deus Ex Machina x BMW Heinrich Maneuver R devet T

Sam Smith je dejansko nosil jakno Tuxedo "Magic Eye" do nagrade Bambi