10 divjih destinacij za sodobnega avanturista

Anonim

Za nekatere, uničevanje lokalnega potapljanja je pol ure pred zapiranjem dovolj pustolovščine. Za druge, to je praktično sproščujoče zdravilišče, razen če so snežni vrhovi, nenadne reke, čiste stene, nevarne živali in vsaj majhna možnost smrti.

Te res adrenalinske junkies potrebujejo navdušenja višje razsežnosti, ki jih lahko najdemo v veliko oskrbo na katerem koli od teh mednarodnih destinacij za avanturo. Jeklite živce in se na sprehajališču sprehodimo (ali vozimo ali vzpenjamo ali kajaka).

Boulder | Kolorado

Z "balvanom" v imenu, je bilo to mesto Colorado praktično namenjeno, da je ena od najboljših svetovnih destinacij za plezanje. Avanturisti vseh ravneh se pridružijo Boulderju zaradi svoje raznolikosti, uspešne skupnosti navdušencev na prostem in celoletnega plezanja. V Kolumbiji in njegovi kvaliteti so Boulderove plezalne lokacije, stili in vrste rock vrhunski. Priljubljena območja vključujejo granitne stene Boulder Canyon, Flatirons in legendarne stene v Eldorado Canyon State Park (znan kot "Eldo" za domačine).

Zunanji Hebridi | Škotska

Z zahodne obale celinskega Škotske se raztegnjena obalna črta Zunanjih Hebridov drastično dviga od morja. Neštevilni jezeri, vhodi in jame naredijo Zunanji Hebridi glavno mesto za kajak na morju. Vistorji lahko padajo pod (ali skočijo) presenetljive morske skale, raziskujejo oddaljene obale in nenaseljene otoke ter opazujejo delfine, tjulnje, kitove in druga bitja v svojem naravnem okolju. To je pomorski kajak za poznavalca.

Pireneji gore | Francija

Spustite svojo notranjo Lance (minus škandal za doping) in preizkusite svoje hrepenenje na gorskih stopnjah Tour de France. Medtem ko se natančna pot spreminja vsako leto, vedno poteka skozi gorske verige Pirenejev in Alp. Poskusite Mont Ventoux (pogosto najtežje na Tour), Col du Tourmalet, Col d'Aspin, Port de Bales in Col de Peyresourde. Za popolno doživetje Tour de France, končajte svojo avanturo s kozarcem šampanjca v Parizu.

Velika Himalajska pot | Nepal

Velika pot Himalaya je ena najdaljših in najvišjih alpskih sprehajališč na svetu, ki prekriva 4500 km skozi Kašmir, Indijo, Nepal, Butan in Tibet. Nepalski oddelek GHT nudi kalejdoskop izkušenj avanturističnega raziskovalca. Na poti, kjer lahko obiščete budistične templje, poskusite skodelico čaja tibetanskega jakuznega masla in si oglejte pogled na avtohtone živalske vrste, kot sta rdeča panda in nedosegljiv snežni leopard.

Nacionalni parki | Tanzanija

Tanzaniji je 17 nacionalnih parkov - da ne omenjam svojih rezerv, morskih parkov in ohranitvenih območij - so nekatere najbolj omamne v Afriki. Več kot 300 vrst sesalcev, skoraj tisoč vrst ptic in nešteto dvoživk in plazilcev, pokrajino pokliče domov. Narodni park Kilimandžaro je tudi dom Mount Kilimanjaro, najvišja gora v Afriki (5.895 m) in najvišja samostojna gora na svetu.

Reka Soča | Slovenija

Neokrnjena pokrajina visokogorskih jezer, ozkih kanjonov belega vode in kristalno čisti reki omogočajo nedotaknjeno rafting izkušnjo. Najbolj priljubljen cilj je reka Soča, izumrla zelena dragulj z ledenim dotikom. Začetni in vmesni splavarji bodo uživali v mešanici izziva in miru v Soči, da ne omenjamo čudovitih naravnih znamenitosti in zanimivih baročnih vasi. Sezona raftinga je od aprila do oktobra.

Copper Canyon | Mehika

Mountain bikers v iskanju robustne topografije in vizualno presenetiti pokrajine bodo našli tako v Mehiki Copper Canyon. Ta avantura ni za srce. Pričakujte umazanijo in gramoze, strme razrede in nobene zaščitne ograje za prekinitev smrtnega padca. Če lahko obvladate čudovit teren, se lahko srečate tudi s Indijanci Tarahumara, najzgodnejšimi prebivalci te dežele smrtonosnih obiskov, sci-fi rock formacijami in starodavnimi tradicijami.

Divja atlantska pot | Irska

Irski spektakularni obalni prelaz se razprostira na 2500 km in več okrožij. Izberite enega od njegovih 5 glavnih oddelkov in se boste obkrožali nekateri najbolj divji in najbolj očarljivi pokrajini v državi. Raziskovalci lahko po neokrnjeni zahodni obali Irske poiščejo, kolesarijo ali kajakajo, se ustavijo po poti, da se spoznajo kulture na starodavnih spomenikih in barvitih mestih, ki potujejo po dediščini.

Sabah | Borneo

Če se zapletete džungle, poplavljene ceste in več blata, kot si lahko predstavljate zvoke, kot je vabljiva sezona, ki je vredna doživetja, je vaš cilj severni Borneo. V malezijski državi Sabah boste našli edinstveno floro in nekatere najbolj svetovno znane in ogrožene živali. Canyon Imbak je idealna lokacija za različne inovativne, ekološko osveščene štirikolesne vožnje z oddaljeno in nedotaknjeno divjino.

Antarktika

Antarktika: zadnja meja. Samo najbolj zavezani (nekateri bi rekli "nori") pustolovci, da bodo na najjužnejšo Zemljino kontinent, in to je točno zato, ker je vredno osvojiti. Razkošne potovalne vrste lahko rezervirajo prehod na večjih ladjah, vendar je krušno križarjenje najbolje shranjeno za drugo ekspedicijo. Najbolj razburljiv način za raziskovanje tega izrednega kraja je jadrnica ali visoka ladja. Antarktična pustolovščina je enkratna izkušnja, ki jo ne smete zamuditi.

Zanimivi Članki

Dwyane Wade vam pokaže, kako zvišati Fanny Pack z $ 44,000 Rolex

8 Cool & Affordable Slimline Ure

12 najbolj elegantnih slavnih moških v tednu [17.07.15]

30 načinov Rock Redhead & Ginger Furuške navdiha