10 nepozabnih jadralskih dogodivščin je vredno zapustiti domov

Anonim

Čolnarjenje ni samo za polo-športne prepise v Sperrysu.

Obstaja nekaj posebnega v zvezi s snap-crack-pop platno, pogled od jambora, saj se razteza na nebesa, nežno (ali ne) rock trupa na valovih. Nekaj ​​stvari govori svoboda kot pustolovščina pod polnim jadrom.

Naj bo vaš notranji Jack Sparrow na eni od teh vrhunskih destinacij za jadranje. Rum ni obvezen.

Bay of Islands | Nova Zelandija

Na tisoče kilometrov čudovite obale naredijo Novo Zelandijo kopensko morsko fantazijo. Narod je ustvaril nekaj najboljših svetovnih mornarjev in ima eno najvišjih stopenj lastništva ladij na planetu. Obiščite Bay of Islands v "zimskem severnem severu" za čiste vode in očarljive zalivi, ki se razprostirajo na skoraj 150 otokih. To je še posebej pomembno za ribiče velikih divjadi.

Côte d'Azur | Francija

Jadranje ne postane sveže kot francoska riviera. Od Nice, do Cannesa, do Saint-Tropeza, do Monaka, je ta proslavljeni del zemlje in morja strm v legendi in celeb škandalu. Potopite se v glitke in glamuro krajev ali uživajte v bolj naravnih lepotah neokrnjenih otokov, skalnatih otočkov in nedotaknjenih plaž.

Zanzibar | Tanzanija

Plovite Zanzibar, otočje v Indijskem oceanu ob obali Tanzanije, in se boste počutili, kot da ste potovali v prejšnje stoletje. Avra starodavnih kraljevstev in trgovskih poti še vedno ostaja v zgodovinskem mestu Stone, okoliških turkiznih vodah in tradicionalnih plovilih, ki jih še vedno plujejo. Ne pozabite ujeti vsaj enega od dramatičnih sončnih zahodov.

Grenadine | Južni Karibi

Grenadine - znane tudi kot Spice Islands - so veriga 32 čudovitih otokov, posuta po južnem Karibih. Jadralni navdušenci se pridružijo tem založnim vodam prijaznim plovilom, da uživajo obilo morskega življenja in peneče bele peščene plaže. Bequia, drugi največji otok na grenadah, je še posebej znan kot pristanišče mornarice.

Andamsko morje | Tajska

Andamsko morje s Phuketom kot njegovim živahnim središčem je najvišji pomorski zaklad na Tajskem. Mnogi otoki so priljubljena turistična destinacija, zahvaljujoč njihovi čudoviti topografiji in koralnim grebenom, ki jih obkrožajo. Uživajte v redkih morskih pticah in znamenitih apnenčastih stalaktitih, nato pa plavate v osamljene globine zaliva Phang Nga za mirno zasebnost in končate v Ko Phi Phiju za zabavo.

Hrvaška

Hrvaška je bila nova poimenovana. Jadrnice, ki so se utrudile na francoski rivieri ali na turističnih grških otokih, zdaj križarijo v kristalnih vodah Jadranskega morja. Kot se infiltrira v množici, Hrvaška postaja vse bolj podtaknjena, vendar s 1778 km obale in več kot 1000 otokov, lahko zlahka pobegnete na pašnikih, ki se nahajata na Hvaru.

Galapaški otoki | Ekvador

Sledite stopinjam Charlesa Darwina, kapetana Cooka in Hermana Melvilla s potovanjem na Galapaške otoke. Talilni lonec morskih in kopenskih vrst, to potovanje je idealno za ljubitelje narave, amaterskega znanstvenika ali zgodovinske ljubitelje. Številčnost redkih vrst je neprimerljiva, pri čemer črpanje mednarodnih obiskovalcev kljub oddaljenemu lokacijam arhipelaga.

Francoska Polinezija

Skozi te rajske otoke je mornarsko sanje. Francoska Polinezija je sestavljena iz petih glavnih skupin otokov, vključno s Tahitijem, tako da je popolno, da bi si prisegel, da mora film posneti. Modre lagune, bujna vegetacija, prelomni slapovi in ​​vulkanski vrhovi so številni, da ne omenjam očarljivega kombinata tradicionalne kulture in eksotičnega morskega življenja. 118 otokov francoske Polinezije so tropska utopija.

Ha Long Bay | Vietnam

Vietnamski Ha Long Bay je uničujoče lepa UNESCO svetovna dediščina. Na tisoče kremastih apnenčastih otokov in iztrebkov je veličastno od zalivskih mirnih voda, do plavajočih vasi, jam in puščavnih peščenih plaž. Rezervirajte križarjenje na junk ladji za tradicionalno vietnamsko jadralno izkušnjo. To je tisto, za kar moraš verjeti.

Cape Horn

Zaokroževanje sramotno nevarnega Cape Horn je vodni ekvivalent za plezanje Mount Everest. Veliki valovi, močni tokovi, močni vetrovi in ​​ledeni gori so resnična tveganja, vendar kljub oddaljenemu kraju in mnogim nevarnostim ostaja pot še vedno priljubljena za rekreativne jadrnice na dolge razdalje. Večina se odloča za navigacijo po odprtih vodah Drake Passage, saj ponuja največ prostora za manevriranje.

Potrebujete več navdiha?

POVEZANE: 8 Neverjetne hotelske palice iz celega sveta
POROČILO: 10 golf igrišč, ki so vredni potovanja po svetu

Zanimivi Članki

Valeriya Planidina za revijo Galore [NSFW]

Vodnik najhladnejših blagovnih znamk na planetu

Pojdi iz elegantne v slob s to eno majhno napako

Parker Pen odkriva 5. način pisanja